Vágólapra másolva!
Csupán néhány percig tartott érdemben a téli olimpia férfi hokisainak első elődöntője. Az Egyesült Államok futószalagon termelte a gólokat a teljesen lebénult finn válogatott ellen, amelynek azért végül összejött a szépítés.

Döbbenetesen gyorsan eldőlt az olimpiai hokitorna első elődöntője. Az Egyesült Államok az első harmad első 13 percében hatszor vette be európai ellenfele hálóját. A finn válogatott totálisan összeomlott, az ötödik és a hatodik gól között például röpke 15 másodperc telt el. Az amerikaiaknak minden lövés, s általában minden bejött, miközben a finnek az ellenfél kapuját is alig közelítették meg.

A második harmadban már eltalálták a kapuvasat a finnek, de az USA könnyedén tartotta az eredményt.

Ryan Miller 112 percen át őrizte hibátlanul az amerikai kaput, miután már a negyeddöntőben sem kapott gólt. Az utolsó harmadban azonban a Buffalo Sabres kapusát a Tank becenevű Tim Thomas váltotta. Öt perccel a befejezés előtt végre szépítettek a finnek Miettinen előnyből, a szélről lőtt góljával. Finn találattal, de amerikai örömünneppel zárult az elődöntő.

A másik elődöntőben a házigazda Kanada Szlovákia ellen lép jégre, magyar idő szerint 3.30-kor.

Férfiak, jégkorong, elődöntő:
Egyesült Államok - Finnország 6-1 (6-0, 0-0, 0-1)
Gól:
Ryan Malone (3.), Zach Parise (7.), Erik Johnson (9.), Patrick Kane (11., 13.), Paul Stastny (13.), illetve Antti Miettinen (55.)