Vágólapra másolva!
Szerb lapértesülések szerint megsérült Dejan Peric, az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának szerb kapusa, így előfordulhat, nem lesz ott a január 19-én kezdődő ausztriai Európa-bajnokságon.

"Egyelőre semmit sem tudok mondani, a pontos diagnózis után majd meghozzuk a döntést" - nyilatkozta Sead Hasanefendic, a szerb férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt követően, hogy kiderült, első számú kapusa, a nemzeti csapatba 40 évesen visszatérő Dejan Peric megsérült.

Nem tudni, a Veszprém kapusa vállalhatja-e az Eb-szereplést. Pericet Celjében vizsgálják meg az orvosok. Amennyiben izomszakadása van, úgy kapusedzőként lesz ott a kontinensviadalon, ám húzódás esetén csupán az Izland elleni nyitómeccset kell kihagynia.

A világ egyik legjobb kapusának hiánya érzékenyen érintené Szerbiát, a csapatból már így is hiányzik sérülés miatt Marko Vujin és Vladica Stojanovic.

A csapat szerdán Szlovénia ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd pénteken Franciaországba utazik, s két találkozót vív a világbajnokkal. Hazatérve még meccsel Egyiptom ellen, s január 17-én utazik Linzbe, ahol a B csoportban Izland, Dánia és a házigazda Ausztria ellen lép pályára.