Vágólapra másolva!

Egyenlítettek a Pingvinek a Stanley-kupa-döntőben

A Pittsburgh Penguins 4-2-re nyert a címvédő vendég Detroit Red Wings ellen, és így összesítésben kiegyenlítette az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjét.

Eredmény, Stanley-kupa-döntő, 4. mérkőzés:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-2 (1-1, 3-1, 0-0)
gól:
Malkin (3.), Staal (29.), Crosby (31.), Kennedy (35.), illetve Helm (19.), Stuart (21.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.

Eszeveszett iramban, rengeteg ütközéssel és lövéssel indult a negyedik csata, és a hazaiak gyorsan emberelőnyhöz jutottak. Tűzijáték alakult ki Osgood kapuja előtt, a hátsó palánkról visszapattanót az alapszakasz és playoff pontkirálya, Malkin fonákkal húzta a ketrecbe.

A Detroit is sok helyzetet dolgozott ki, ám Fleury remekül védte a ziccereket is, igaz kimaradt egy létszámfölényes helyzet. A szünet előtt óriási védelmi hiba után Helm csípte el Scuderi passzát, és könyörtelenül kilőtte a rövid felső sarkot.

A pihenő után 46 másodperccel Stuart távoli bombája révén már a Red Wings vezetett, Fleury elől éppen társai takarták a kilátást. A címvédő fokozta az amúgy sem kis tempót, kétszer is emberelőnybe került, azonban egy kiugrás után Staal egyenlített hátrányból. Ettől megtörtek a vendégek, és kevesebb mint hat perc alatt további két gólt kaptak. Előbb kontratámadás után Crosby higgadtan emelt a léc alá - a világsztárnak ez volt az első találata a fináléban -, majd egy parádés passzsorozat végén Kennedy nem hibázott.

A harmadik harmadban többet támadott a Detroit, de önfeláldozóan - sok kísérletet blokkolva - védekezett a rivális, és a kontrákra rendezkedett be.

A párharc eddigi négy felvonásán mindig a hazai csapat győzött. A következő mérkőzést magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik Detroitban.

Új edző Coloradóban
Joe Sacco lett az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Colorado Avalanche új edzője. Elődjét, Tony Granatót azután menesztették, hogy a csapat 32 győzelemmel és 50 vereséggel utolsó lett a Nyugati főcsoportban. A 40 esztendős Sacco az előző két idényben a denveri székhelyű klub tartalékegyüttesének, a Lake Erie Monstersnek trénere volt. Korábban 13 idényt húzott le az NHL-ben, és 738 mérkőzést játszott.