Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins nagy csatában, Jevgenyij Malkin három gólpasszával 4-2-re nyert a címvédő vendég Detroit Red Wings ellen, és így összesítésben 2-1-re szépített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa-döntőjében.

Stanley-kupa, döntő, 3. mérkőzés:
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-2 (2-2, 0-0, 2-0)
gól:
Talbot (5., 60.), Letang (16.), Goncsar (51.), illetve Zetterberg (7.), Franzen (12.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Detroit javára.

Nagy iramban kezdett az első két detroiti összecsapást elbukó Penguins, és Talbot révén gyorsan jött a vezetés. Azonban ez az állás csak másfél percig tartott, mert egy jó sorcsere után Zetterberg egyenlített.

A Red Wings tovább pörgött, emberelőnyt harcolt ki, amelyet Franzen gólra váltott. Az ezzel veszélybe került hazaiak rákapcsoltak, és Letang váratlan lövése utat talált a playoffban szenzációsan védő Osgood kapujába.

A címvédő fantasztikus tempót diktált a második játékrészben, de hiába lőtt tízszer többet kapura riválisánál, Samuelsson révén csak kapuvasig és egy elpuskázott emberelőnyig jutott. A folytatásban a Pittsburgh előtt adódtak helyzetek, ám Osgood többször bravúrral védett. A harmad derekán újabb hazai létszámfölényben Goncsar lőtt hatalmas gólt.

A playoff pontlistáját vezető Malkin immár harmadik gólpasszát jegyezte, míg a szintén előkészítőként jeleskedő Crosby - akit a világ egyik legjobbjának tartanak - első pontját szerezte a fináléban. Nőhetett volna a különbség, ám Talbot a kapuvasat találta el. A csatár enne ellenére nem maradt újabb gól nélkül, mert amikor a Detroit lehozta kapusát, az üres kapuba helyezett.

A párharc eddigi három felvonásán mindig a hazai csapat győzött. A következő mérkőzést magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik Pittsburgh-ben.