Élő:
Vágólapra másolva!
Elégedett a horvátországi férfikézilabda-világbajnokságon elért eredménnyel Vladan Matic, a Pick Szeged edzője, aki a magyar válogatott másodedzőjeként ott lehetett Eszéken és Zágrábban is.

"Elsődleges célunk az volt, hogy nyolcba kerüljünk, ezt teljesítettük. Biztos, hogy marad bennünk tüske, hiszen néhány meccsen nem tudtunk megfelelő eredményt elérni. Ehhez elsősorban megfelelő cserékre lett volna szükség, hogy ugyanarra a posztra két egyforma játékosunk legyen" - nyilatkozta az egykori jugoszláv klasszis a balkan-handball.com-nak.

Matic elmondta, úgy véli, két erős átlövő hiányzott elsősorban, például Laluska Balázs és Carlos Pérez. A veszprémi kiválóságról elmondta, ugyan elköszönt már a válogatottságtól, de azért jobb lett volna, ha 10-15 percre beszáll.

"Nagyon erős volt a sorsolásunk, hiszen egy ágon voltunk a házigazda horvátokkal és az olimpiai bajnok franciákkal. Talán ha Zadarban játszunk, többet is elérhettünk volna, de nem lehetetünk elégedetlenek."

Elégedetlen viszont az MKB Veszprém román beállósa, Marian Cozma, aki a kevesebb játéklehetőség miatt lemondta a válogatottságot. "Nem kapott elég lehetőséget, ezért nem megy a válogatottba" - nyilatkozta a Pro Sportnak a játékos édesapja, Petre Cozma.

A román szövetség alelnöke, Petru Paleu szerint való igaz, Cozma jelezte mindezt, de a hazaérkezés után Temesvárott beszélt vele, s akkor a beállós megígérte, nem fordít hátat örökre a nemzeti csapatnak.

"A román kézilabdának szüksége van Marianra" - jelentette ki Paleu.

A lap szerint Cozma komoly ajánlatokkal bír, a német Lemgo mellett a spanyol dobogós csapatok egyike is szeretné megszerezni.