Vágólapra másolva!

Kökénnyel az élre tör az FTC nőikézi-csapata

Új ügyvezetéssel, stabil gazdasági alapokon állva, immár szilárd gazdasági helyzetben várhatják a jövőt a Ferencvárosi Torna Club kézilabda-szakosztályai. Az FTC mindenképpen orvosolni kívánta az akuttá vált gazdasági problémákat, amelyek az FTC Kézilabdasport Kft.-t érintették, ezt pedig egy új kisebbségi tulajdonos bevonásával sikerült.

Mivel a klub kézilabda-szakosztályának működőképessége veszélyben volt, ezért az egyesület olyan befektetőt keresett az FTC Kézilabdasport Kft. számára, amely garantálja a stabil és szilárd hátteret. A kft. új ügyvezetői Kökény Beatrix és Hemela Zsolt lettek.

A klub a hagyományokat szem előtt tartva sikeres csapatot kíván felépíteni. A női együttest változatlanul topcsapatként, az európai kupákban is eredményesen szereplő alakulatként szeretné megtartani, amely saját nevelésű fiataljaira is hangsúlyt fektet, míg a férfiak esetében az alapokról felépítve eredményes, de utánpótlás-bázisként is jelentős együttes szerepeltetése a cél.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján Kovács Miklós, az FTC klubigazgatója elmondta, hogy szeretnék megköszönni Maglódi Lajos ügyvezető eddigi munkáját, egyben hangsúlyozta, hogy új fejezet kezdődik a szakosztályok életében.

A klub, mint többségi tulajdonos stabil háttérrel és bankgaranciával rendelkező befektetőt keresett, és ezt a Sport&Media Kft. személyében találta meg, így a cég vásárolta meg Maglódi Lajos 49 százalékos üzletrészét. Kovács hozzátette: az FTC alapvető célja és felelőssége, hogy valamennyi szakosztályának gazdálkodása átlátható, transzparens legyen, ennek jegyében történtek a kézilabda-szakosztályok életében a változások. Hozzátette, hogy az FTC Kézilabdasport Kft. új tulajdonosa 100 millió forintos alaptőkével rendelkezik.

Kökény Beatrix, a csapatokat üzemeltető kft. egyik új ügyvezetője elmondta, hogy a szakmai munkáért fog felelni a kft. ügyvezetőjeként, míg Hemela Zsolt a csapatokat működtető cég gazdasági felelőse lesz. Az egykori olimpiai és világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok, az FTC-vel sokszoros magyar bajnok kézilabdázó 1992-2001 között játékosként szolgálta a klubot és számos sikert ért el, majd 2007-ig a csapat mellett volt, most pedig vezetőként visszatérve az a célja, hogy a női csapat minél hamarabb megtörje a Győr hazai egyeduralmát. Reméli, ebben az új befektetőkön kívül a közönség is a csapat segítségére lesz.

Gyurisán Csaba, az új kisebbségi tulajdonos Sport&Media Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a játékosok és az állam felé meglévő tartozások rendezése az első feladat, ezt követően jövő tavaszra alakulhat ki a női és férfi kézilabda-csapat új jövőképe. A férfi csapat főszponzorával mindenképpen tárgyalóasztalhoz ülnek a jövő érdekében, a női együtteshez pedig újabb támogatókat kívánnak bevonni.