Vágólapra másolva!
Vásárlás, konditermi edzés és videózás szerepelt a magyar női kézilabda-válogatott szerdai programjában a kínai világbajnokság szucsoui helyszínén. Mátéfi Eszter együttese csütörtökön, magyar idő szerint reggel 6.30-kor vívja utolsó vb-mérkőzését az osztrák válogatottal a torna 9. helyéért.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány elmondta: az utolsó összecsapáson is győzniük kell a magyaroknak, hiszen az elmúlt közel két hétben kialakított pozitív képet nagy hiba lenne egy vereséggel elcsúfítani. Ugyanakkor az osztrákoknak is van kellő motivációjuk, a legutóbbi vb-n 16. helyen végzett együttesük első tízbe kerülése számukra hatalmas előrelépésnek tekinthető.

Ausztria válogatottja ezt megelőzően a 2001-es olaszországi világbajnokságon szerepelt jobban, akkor a 7. helyen fejezte be a küzdelmeket. A Herbert Müller vezette rivális - a kapitány segítője Gódor Mihály - a csoportküzdelmek során Thaiföldet, Ausztráliát, Angolát és Ukrajnát is legyőzte, mindössze a világbajnoki címvédő oroszoktól szenvedett 32-19-es vereséget.

Az osztrákok a középdöntőben aztán mindhárom meccsüket elveszítették - sorrendben a dánoktól, a németektől, illetve a franciáktól kaptak ki -, s csak annak köszönhették a középdöntőben megszerzett ötödik helyezésüket, hogy a csoportmeccsek során Angola ellen győzni tudtak.

A magyar küldöttség tagjainak átíratták a repülőjegyeit, így az együttes már pénteken reggel 5.30-kor megérkezik Budapestre.