Vágólapra másolva!
Autóbalesetben életét vesztette Horváth Zoltán, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázója.

A 30 éves center hétfőn reggel személyautójával Sopronból Szombathelyre tartott, amikor Tömörd és Vasasszonyfa között a jeges úton átcsúszott a szemközti sávba, és frontális ütközött a vele szemben, szabályosan haladó pótkocsis teherautóval. A sportolót tűzoltók segítségével tudták kiemelni az roncsból, majd állapota stabilizálása után a szombathelyi kórházba szállították, ám ott belehalt sérüléseibe. A teherautó sofőrje szintén súlyos állapotban került kórházba. A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

Hétfő este közel ezren gyűltek össze a szombathelyi klub csarnokánál, ahol gyertyákat, sálakat, labdákat helyeztek el a játékos fotója előtt. A szurkolók néma főhajtással emlékeztek a Falco kosarasára.

Horváth Zoltán 2008 nyarán érkezett Szombathelyre, előtte az Atomerőmű és a Pécs csapatában is játszott. A válogatottban az utóbbi években vált alapemberré, nyáron a nemzeti együttes egyik erőssége volt, amikor a csapat kivívta az osztályozón az európai A osztályban maradást.

"Óriási veszteség érte a magyar kosárlabdasportot, nagyszerű játékost és kiváló embert ismertem meg Zoliban" - mondta Mészáros Lajos, a válogatott szakmai igazgatója. "Viszonylag későn kezdett el kosárlabdázni, miután áttelepült Erdélyből, de második kapitánykodásom alatt stabil válogatott kerettaggá vált az elmúlt években. Egyszerűen nem találok szavakat a döbbenettől."