Vágólapra másolva!
A Rátgéber László vezette Szpartak Moszkva nyerte meg kedden a nőikosárlabda-sport első Szuperkupáját, miután 33 ponttal legyőzte a vendég török Galatasarayt.

Eredmény, európai Szuperkupa-döntő:
Szpartak Moszkva (orosz) - Galatasaray (török) 92-59 (23-9, 27-14, 17-15, 25-21)
legjobb dobók:
Jekabsone-Zogota 16, Korsztyin 14, Petrovic 13, McCarville 13, illetve Young 15, Vecerova 12, Perkins 11

Az idén sorozatban harmadik Euroliga-trófeáját megszerző Szpartak még tartalékosan is bombaerős kerettel vágott neki a történelmi találkozónak az Európa Kupa-győztes Galatasaray ellen, ugyanis a tengerentúli sztárok közül Diana Taurasi, Sue Bird és Lauren Jackson is később csatlakozik társaihoz. Erősítést jelent ugyanakkor Rátgéber László számára az Európa-bajnok orosz Ilona Korsztyin és francia Edwige Lawson-Wade, az amerikai Janel McCarville és a korábban az év játékosává választott lett Anete Jekabsone-Zogota.

A négyezres közönség támogatását élvező oroszok kezdtek jobban, és Jekabsone vezetésével 13-8 után egy 10-0-ás rohamot mutattak be. A törökök a folytatásban is csak asszisztáltak a hazai bemutatóhoz, így a félidőben már 50-23 volt az állás, McCarville pedig 11 pontnál tartott.

Fordulás után csakhamar 30 pont fölé nőtt a különbség, a volt magyar szakvezető ekkor már a cseréket is pályára küldte, és csapata végül óriási fölénnyel nyerte meg az egyoldalú találkozót. A mérkőzés legjobbja Ilona Korsztyin lett.