Vágólapra másolva!
A tavalyi bajnok Boston Celtics nyerte meg a Clevelandben rendezett rangadót az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 2009/2010-es szezonjának keddi nyitányán.

A hazaiaknál az előző alapszakasz legjobbjává választott LeBron James 38 pontot szórt, a nyáron érkezett, veterán Shaquille O'Neal pedig 10 ponttal és ugyanennyi lepattanóval zárt.

A túloldalon ugyanakkor remekül muzsikált a nagy hármas: Paul Pierce 23, Ray Allen 16, Kevin Garnett pedig 13 pontig jutott, a hozzájuk nemrég csatlakozott Rasheed Wallace pedig 12 ponttal mutatkozott be.

A címvédő Los Angeles Lakers főként Kobe Bryant 33 pontjával verte sorozatban kilencedszer a városi rivális Clipperst. A Lakersben az immár egészséges Andrew Bynum 26 ponttal pótolta a palánkok alatt a térdsérülés miatt hiányzó spanyol Pau Gasolt, a frissen igazolt Ron Artest 10 ponttal "köszönt be".

Artest korábbi csapatán, a Houstonon igencsak meglátszott a botrányhős távozása a portlandi nyitányon, ráadásul Jao Ming lábtöréssel kihagyja az idényt, az évi 23,3 milliójával a legjobban kereső Tracy McGrady pedig még nem épült fel.

Dallasban a német Dirk Nowitzki 34 pontja kevésnek bizonyult a Washington ellen, amelyben a vezér Gilbert Arenas két éve először dobott legalább 29 pontot.

eredmények:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 89-95
Dallas Mavericks - Washington Wizards 91-102
Portland TrailBlazers - Houston Rockets 87-96
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 99-92