Vágólapra másolva!
Ismét bezárták a zalaegerszegi jégcsarnokot; a rendezetlen tartozások miatt kikapcsolták az áramot a jégcsarnokban, az MKB Bank pedig visszavonta a létesítmény tulajdonjogát a Markó Galéria Kft.-től - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

A Markó Galéria Kft. nyáron szerezte meg a létesítmény tulajdonjogát az MKB Banktól. A lap információi szerint a helyi jégsportot támogató alapítvány szeretné tulajdonba venni és üzemeltetni a létesítményt.

Vevőként jelentkezett az a magánszemély is, aki már korábban is szeretett volna tulajdonossá válni. A pénzintézet mérlegeli a lehetőségeket és napokon belül dönt az ügyben.

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere a lapnak azt nyilatkozta, hogy a városnak nincs követelése a Markó Galériával szemben, a történtek a bank és a társaság közti pénzügyi vita következményei.

Az önkormányzat továbbra sem akarja megvásárolni a létesítményt, de a mintegy 20 millió forint értékű jégidővásárlást és a jégcsarnok területének kedvezményes földhasználati díját az új tulajdonosnak is biztosítja.