Vágólapra másolva!

A szezon végéig nyitva tart a zalaegerszegi jégcsarnok

További egy hónappal, a korcsolyaszezon végig meghosszabbította a zalaegerszegi jégcsarnok használatba vételéről szóló megállapodást a tulajdonos MKB Bank a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvánnyal - tájékoztatott Marosvári Árpád, az alapítvány elnöke.

A jégcsarnok üzemeltetése az alapítványnak ebben az időszakban várhatóan 5 millió forintjába fog kerülni. A zalaegerszegi önkormányzat 2,5 millió forinttal járul hozzá a költségekhez: az iskolai korcsolyáztatáshoz havi 2 millió forintért vásárolnak jégidőt, valamint az elmúlt évben megszavazott támogatásból időarányosan további félmillió forintot utalnak át. Közel 1 millió forintot tesz ki a közönségkorcsolyázás bevételéből és az amatőr jéghoki csapatok jégidő befizetéséből származó bevétel, a fennmaradó összeget pedig a csarnokban edző Zalai Titánok családtagjai, szülei fedezik.

A jégcsarnok május elején bezár, mert ekkor már csak irreális költségekkel lehet jeget csinálni - közölte Marosvári Árpád. Az alapítványnak a szeptemberi nyitva tartásról és az edzések feltételeiről újra kell tárgyalnia a létesítmény tulajdonosával, és valószínűleg forrásokat kell keresni a jégidő vásárlására.

Az MKB Bank kommunikációs osztálya megerősítette, hogy a bank május 3-ig meghosszabbította a jégcsarnok használatát biztosító szerződését az alapítvánnyal. A jégcsarnok értékesítéséről, a távlati tervekről mindössze annyit közöltek, hogy a bank minden érintett számára megfelelő, tartós megoldásra törekszik.

A Zalaegerszegi Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. felszámolását 390 millió forintot meghaladó adóssága miatt 2008 novemberében rendelte el jogerősen a bíróság. A csarnokot 2009. január közepéig a felszámoló cég működtette, majd nettó 150 millió forintért eladta a csarnok felépítéséhez hitelt nyújtó MKB Banknak. A bank január végén 60 napra szóló megállapodást kötött a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvánnyal a csarnok átmeneti használatba vételéről, amit április elején további egy hónappal meghosszabbítottak.