Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda-csapata 8-6-ra legyőzte a szerb Vojvodinát az Euroliga 2. selejtezőkörében, Athénban. Pénteki bemutatkozásakor a magyar bajnoki bronzérmes 6-5-re legyűrte a görög házigazda Vuliagmenit, így két győzelmével már biztos továbbjutónak számít. A házigazda Eger az olasz Brescia elleni diadalával vívta ki a főtáblára jutást. A LEN-kupában a Szeged és a Ferencváros is kikapott.

Euroliga, 2. selejtezőkör, H csoport, 2. játéknap:
Domino Honvéd - Vojvodina (szerb) 8-6 (2-1, 1-1, 2-2, 3-2)

Az újvidéki gárda, amely az első nap 10-9-re verte az orosz Szpartak Volgográdot, nagy csatára késztette a magyarokat, akik azonban állták a sarat, és kemény küzdelemben második sikerüket is begyűjtötték. Így már csak az a kérdés, hogy csoportelsőként, vagy a második hely birtokosaként jutnak-e tovább a csoportból a legjobb 16 közé.

A szombati meccsen a Honvédból Székely Bulcsú nyújtott különösen kiemelkedőt: az olimpiai bajnok 3-szor is eredményes volt. A Honvéd vasárnapi zárómeccsét 10 órától játssza az orosz csapattal, a tét a csoportelsőség.

Euroliga, 2. selejtezőkör, E csoport, 2. nap:
ZF-Eger - Leonessa Brescia (olasz) 8-7 (2-1, 3-0, 1-3, 2-3)
magyar gólszerzők:
Biros 2, Erdélyi 2, Varga, Hárai, Feltham, Graham

A házigazda Eger szombaton nagy csatában legyőzte az olasz Brescia csapatát, s ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott a főtáblára a selejtezőcsoportjából.

A házigazda egri csapat három negyeden keresztül megnyugtató játékkal biztosan vezetett: Erdélyi és Biros duplázott, jól zárt a védőfal, Valics is sokszor hárított a kapuban. 5-1-re és 6-2-re is ment már a hazai csapat, amikor a kieséstől fenyegetett Brescia minden erejét összeszedve megkezdte a felzárkózást.

A négy gólt szerző Bogdan Rath vezérletével a negyedik negyedben kétszer is egyenlítettek az olaszok, ám a főtáblára jutást érő találatot a kanadai légiós, a nyáron igazolt Kevin Graham szerezte meg a végén. A csoportelsőségről a vasárnapi Panioniosz elleni összecsapás dönt, az viszont már biztos, hogy az Euroligában - harmadik alkalommal - a legjobb 16 közé jutott a ZF-Eger csapata.

A csoport másik eredménye:
V.K. Sibenik (horvát) - Panioniosz (görög) 11-11 (3-2, 4-4, 1-2, 3-3)

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Eger 6 pont
2. Panioniosz 4
3. Sibenik 1
4. Brescia 0.

A vasárnapi program:
Leonessa BRESCIA (olasz) - V.K. Sibenik (horvát) 9.30
ZF-Eger - Panioniosz (görög) 11

* * *

A három győzelemmel álló Szeged negyedik mérkőzésén, szombaton egy góllal kikapott a hazai Jadran Splittől a LEN-kupa horvátországi selejtezőcsoportjában.

LEN-kupa, 1. selejtezőkör, C csoport (Split):
Jadran Split (horvát) - Szeged-Beton VE 9-8 (3-2, 2-3, 2-2, 2-1)

A már ettől függetlenül továbbjutott magyar csapat legjobbja Molnár Tamás volt négy góljával. A Szeged utolsó csoportmeccsét az orosz Dinamo Moszkvával vívja vasárnap 10.15-től.

LEN-kupa, 1. selejtezőkör, A csoport (Montpellier):
Cattaro (montenegrói) - FTC-Fischer Klíma 9-4 (1-3, 2-0, 3-0, 3-1)

A két nap után két győzelemmel és egy vereséggel álló Ferencváros negyedik mérkőzését elveszítette a LEN-kupa franciaországi selejtezőcsoportjában: a zöld-fehérek szombat este a kétszeres olimpiai bajnok magyar Varga Tamást is foglalkoztató montenegrói Cattaróval szemben maradtak alul.

A magyar csapttól származó információ szerint az FTC ragyogóan kezdett, s akár négy góllal is elhúzhatott volna. A folytatásban azonban emberelőnyök tömkelegét rontotta el a zöld-fehér alakulat, miközben a Cattaro értékesítette lehetőségeit.

Mivel a hatcsapatos csoportból négyen folytathatják, a Ferencváros továbbjutását így sem fenyegeti veszély. Godova Gábor csapata vasárnapi zárómeccsét a román Dinamo Bucurestivel vívja délelőtt 10 órától.