Vágólapra másolva!

Győzelemmel kezdett a Honvéd és az Eger pólócsapata

A férfivízilabda-Euroliga 2. selejtezőkörében, a Honvéd révén magyar együttest is felvonultató H csoportban szép győzelemmel mutatkozott be Vad Lajos alakulata, amely egy góllal nyerni tudott a vendéglátó görög csapat ellen. Egerben az  E csoport első mérkőzésén a házigazda gárda 7 góllal verte a horvát Sibeniket.

Eredmény, Euroliga, 2. selejtezőkör, H csoport, 1. játéknap:
Domino Honvéd - Vuliagmeni (görög) 6-5 (1-2, 3-2, 2-0, 0-1)

Hatásosabban nem is kezdhetett volna a honi ob I legutóbbi bronzérmese, amely már a nyitónapon szembekerült a házigazdával, aki viszont hiába bírták a bírók rokonszenvét, nem tudott elbánni a vendégekkel.

Miközben a Honvéd csak egyetlen emberelőnyt kapott az egész meccs alatt, a Vuliagmeni 9 alkalommal is fórban kísérletezhetett. Csakhogy a magyar gárda remekül védekezett, élen a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István kapussal, aki büntetőt is hárított. Elöl pedig különösen Szivós Márton volt elemében, aki háromszor is betalált a Vuliagmeni kapujába.

A Honvéd szombat 16 órától a szerb Vojvodina ellen folytatja.

Egerben az E csoport első mérkőzésén a házigazda gárda 7 góllal verte a horvát Sibeniket péntek este.

Eredmény, Euroliga, 2. selejtezőkör, E csoport, 1. játéknap:
ZF-Eger - VK Sibenik (horvát) 14-7 (3-1, 5-3, 4-2, 2-1)
a magyar góldobók:
Biros 4, Feltham 3, Varga II. Zs., Hegedüs 2-2, Graham, Erdélyi, Kovács G. 1-1

Gerendás György legénysége remek játékkal, akciógólok sorozatával, kiváló hátrányos védekezéssel hozta nyitómeccsét azzal a horvát alakulattal szemben, amely az előző évben hasonló párosításban 9-8-ra nyert.

A megfiatalított, a sérült Szécsi Zoltán, a háromszoros olimpiai bajnok kapus nélkül felálló hazai gárdában a szintén három ötkarikás aranyérmet tulajdonló Biros Péter igazi vezérként elöl és hátul is jeleskedett.

Az ifjú Valics Bence magabiztosan védett, a védekezésre sem lehetett panasz, a horvátok 13 előnyből kettőt tudtak gólra váltani. Hazai oldalon mindössze három lehetőség adódott. Összesen 12 akciógóllal jó rajtot vett a Gerendás-gárda, amely szombaton az olasz Bresciával 20.30-kor mérkőzik meg.