Vágólapra másolva!
Hosszas huzavona után pont került Zácsik Szandra ügyére, a kézilabdázó ezt az idényt a Krim Ljubljanánál tölti, és jövőre tér vissza a Ferencvároshoz.

Maglódi Lajos, a zöld-fehérek ügyvezetője szerdán arról tájékoztatott, hogy a szlovén klub mindenképpen ragaszkodott a magyar átlövőhöz, ezért százezer euróban állapította meg a játékos kivásárlási árát, amelyet a Ferencvárosnak nem állt volna módjában kifizetni. Ugyanakkor a két egyesület jó kapcsolatának köszönhetően a Ljubljana engedett a követeléseiből, így az eredetileg megkötött kétéves szerződés helyett Zácsik csak egy évre kötelezi el magát, és július 1-től ismét a Ferencvárosé lesz. Ezenkívül az - egyelőre - szóbeli megállapodás értelmében a budapesti klub lemond a nevelési költségként járó 7500 euróról, a szlovénok pedig jövőre ingyen engedik el a játékost.

Az ügy előzménye, hogy az augusztusi junior Eb-n ezüstérmes válogatott erőssége még fiatalkorúként aláírt a Ljubljanához és az FTC-hez is. Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) első fokon eltiltotta a játékost, és pénzbüntetésre ítélte a zöld-fehéreket, ám később visszavonta az ítéleteket. Az átlövő beleegyezett, hogy amatőrként marad Magyarországon, de az EHF múlt kedden közölte: függetlenül attól, hogy Zácsik amatőr vagy profi státusú, a Ljubljana játékosának számít. Mivel azonban a szlovénok nem fizették ki az FTC-nek a nevelési költséget, az EHF jogi osztálya pénteken leszögezte: ameddig ez nem történik meg, Zácsik játékengedélye Magyarországon marad.