Vágólapra másolva!

A hokisok visszamennének a Gyakorló Jégcsarnokba

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) jövő héttől utánpótláscsapatok számára igényt tart a Gyakorló Jégcsarnok használatára a budapesti pályagondok miatt. A korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) változatlanul nem szeretné, ha a hokisok is felmennének a jégre.

Az MJSZ csütörtökön közleményben jelezte, hogy az elmúlt 4-5 hónapban folyamatosan egyeztetett az Önkormányzati Minisztérium, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet, valamint az MOKSZ vezetőivel annak érdekében, hogy a Gyakorló Jégcsarnok a hokisok részére is használható legyen.

"Sajnos a MOKSZ részéről ezeken a tárgyalásokon minimális kompromisszumkészség nem volt a kérésünk megoldása érdekében" - áll a levélben.

A Gyakorló Jégcsarnokban korábban edző hokicsapatok (4 egyesület 350 gyereke, illetve a női válogatott) nem kapták meg az ígért alternatív lehetőségeket, jégidőket. A legújabb információink szerint a Millenárison épülő sátras pálya átadása is legkorábban három hét múlva lehetséges. Időközben több hétre a Megyeri úti jégcsarnok gépei is meghibásodtak, így ott is további 220 UTE-s utánpótlás korú gyermek maradt edzéslehetőség nélkül.

Jövő hétfőtől az MJSZ igényt tart a jeges edzésekre a Gyakorló Jégcsarnokban, de csak utánpótláscsapatoknak és korong nélküli edzésre, mivel a pályán nyáron leszerelték a plexit, és a palánk speciális habszivacs anyagú.

Az MOKSZ az MJSZ-nek küldött válaszában jelezte: a pályán gyakorolnak a műkorcsolyázók és a rövid pályás gyorskorcsolyázók, így itt nincs idő a hokisoknak.