Vágólapra másolva!
A Progym-Hargita Gyöngye vezérkara hosszas mérlegelést követően arra az elhatározásra jutott, hogy hivatalosan visszavonja a leadott nevezését a jégkorong MOL Liga küzdelmeire. A hírek szerint azonban így is nyolccsapatos maradhat a közös román-magyar hokiliga 2009/2010-es küzdelemsorozata, a szlovákiai Losonc ugyanis ugrásra készen áll.

Saját honlapján hozta nyilvánosságra a Progym-Hargita Gyöngye jégkorongcsapata, hogy az előzetes jelentkezés ellenére a klub mégsem indul a MOL Liga 2009-2010-es idényében, mert "ez irányú törekvésük a támogatások jelentős csökkenése és a leendő ellenfelek által támasztott követelmények következtében meghiúsult."

A gyergyóiak szerint a MOL Liga idei kiírásának előkészítő ligaülésén a bajnokságban részt venni szándékozó egyesületek két komoly aggályt fogalmaztak meg a Progymmal szemben. Kifogásolták, hogy elsősorban saját nevelésű ifjúsági korú játékosokkal kíván versenyezni, ami gyengíti a színvonalat. Másrészt a gyergyói csarnokban uralkodó állapotokat minősítették elfogadhatatlannak, nehezményezték a palánk, a világítás, az öltözők állapotát.

"Több korábbi támogatónkkal is sikertelenül végződtek a szponzori tárgyalásaink, ezért a Progym-Hargita Gyöngye vezérkara hivatalosan visszavonta a MOL Liga küzdelmeire leadott nevezését. Ennek következményeként visszalépünk a közös román-magyar liga 2009/2010-es küzdelmeitől" - nyilatkozta a Hargita Népének Kopacz Zoltán, a klub elnöke.

"Azért hoztuk meg most a döntésünket, mert június 20-ig van lehetőség következmények nélkül visszalépni az indulástól. A későbbi meghátrálókat a MOL Liga szervezőbizottsága 100 ezer eurós büntetéssel sújtja" - tette hozzá az elnök.

A Jégkorongblog úgy tudja, hogy a gyergyószentmiklósi csapat helyett a szlovák 2. ligás HKM Lucenec (Losonc) csapatát próbálja a Magyar Jégkorong Szövetség bevonni a MOL Ligába.