Vágólapra másolva!
Immáron biztos, hogy Görbicz Anita, a Győr kiválósága nem játszhat a dán Viborg ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő szombati visszavágóján.

Vanyus Attila klubigazgató az MTI-nek kedden elmondta: a válogatott irányító egy héttel keresztszalag-sérülése után már annak is örül, hogy egyáltalán járni tud, így szó sem lehet arról, hogy a veszprémi fináléban pályára lépjen.

A Győr a döntő első, idegenbeli fellépésén Görbicz nélkül 26-24-re nyert, s a dánok szerint még egyáltalán nincs lefutva a meccs. "Még csak az első félidőn vagyunk túl. Remélem, nyerünk!" - nyilatkozta Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője a magyarországi visszavágó előtt.

A szakember az európai szövetség honlapjának elmondta, hogy természetesen csalódott a Győrtől elszenvedett vereség miatt, ám bizakodó, mert szerinte csapata nem tud még egyszer ugyanolyan rossz teljesítményt nyújtani támadásban.

Vestergaard hozzátette: játékosai rengeteg technikai hibát ejtettek, és sokszor rossz döntést hoztak, míg Pálinger Katalin fantasztikusan védett a magyar kapuban.

Kedden és szerdán zárt kapus edzést tart Veszprémben a Győr. A hazaiak klubigazgatója szerint olyan nagy az érdeklődés, hogy kénytelen volt nyilatkozatstopot elrendelni a játékosoknak, és a tréningekre sem engednek be senkit, mert zavarná a felkészülést. A csapat csütörtökön, Győrben áll majd a sajtó nyilvánossága elé.

A visszavágó szombaton lesz a Veszprém Arénában.