Vágólapra másolva!
A Chicago, a Houston és a nyugati első Los Angeles Lakers is simán nyert az NBA legutóbbi játéknapján. A Houston a Sacramentót győzte le egy olyan meccsen, amely Rick Adelmannak és Ron Artestnek nagy presztízzsel bírt, mivel korábban mindketten dolgoztak a Kingsnél.

Adelman nyolc évet töltött Sacramentóban, és az ő vezetésével szerepelt utoljára a playoffban a Kings. Artest 2006 és 2008 között játszott a Kingsben, most pedig 26 pontot szerzett korábbi társai ellen. A texasiak számára fontos volt a győzelem, mivel három meccsel az alapszakasz vége előtt átvették a vezetést a San Antoniótól a Délnyugati csoportban.

A Lakers győzelemmel köszöntötte a térdsérüléséből visszatérő Andrew Bynumot, Kobe Bryant 33, Pau Gasol 27 ponttal járult hozzá a Denver-veréshez. Bynum, aki január utolsó napján sérült meg, 21 percet játszott és ezalatt 16 pontig és hét lepattanóig jutott.

A Chicago a Philadelphia elleni hazai sikerrel szinte már biztossá tette rájátszásba jutását a Keleti főcsoportban. A Bulls a konferencia hetedik helyén áll (39 győzelem/40 vereség), s csak abban az esetben maradna le a playoffról, ha mind három hátralévő meccsét elveszítené, a kilencedik Charlotte pedig utolsó négy meccsét megnyerné.

eredmények:
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 113-99
Sacramento Kings - Houston Rockets 98-115
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 116-102