Vágólapra másolva!
Az Univer cégcsoport kiszáll a profi sport támogatásából, így ha az alapszakaszban a 9. helyen végzett NB I-es férfikosárlabda-csapat támogatását nem vállalja el egy másik tőkeerős cég, megszűnik az élvonalbeli együttes Kecskeméten - jelentette be Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója szerdán Kecskeméten.

"Nem a bajnokságban elért eredmény, hanem a gazdasági válság élelmiszeriparba begyűrűző hatása miatt száll ki a profi sport támogatásából a cégcsoport" - mondta Molitórisz Károly, aki egyben a kosárlabda szakosztály elnöke is. "Ha bajnokságot nyertünk volna, akkor sem tehettünk volna mást, mert a válság elhúzódó hatása még évekig el fog tartani" - tette hozzá a vezérigazgató.

Molitórisz Károly beszámolt arról, hogy a cégcsoport négy év alatt 300 millió forintot költött a kosárlabdára, amihez kiemelt önkormányzati és további szponzori támogatás érkezett. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a csapat évi 145 millió forint körüli költségvetéssel működött, de az első félévben már 9 millió forint szponzori támogatás maradt el, amit a cégnek kellett pótolni. Emlékeztetett arra: az amerikai játékosok dollárban kapták a fizetésüket, ezért a forint árfolyamában bekövetkezett változás további milliókkal emelte a szakosztály költségvetését.

"Az alsóházi rájátszást befejezzük, mert a magyar játékosok - Horváth, Szabó és Molnár - vállalták, hogy a bajnokság végéig még játszanak, de a külföldiek már el is utaztak" - mondta Molitórisz.