Vágólapra másolva!
Szinte értékelhetetlen teljesítményt nyújtott a férfikézilabda-KEK elődöntőjének utolsó 20 percében az MKB-Veszprém együttese, így tízgólos előnyről csupán döntetlent tudott kiharcolni a svájci Schaffhausen vendégeként. Az teljesítménnyel Mocsai Lajos vezetőedző sem volt elégedett.

"Óriási tempójú és iramú mérkőzést játszottunk, amelynek derekán 10 gólos előnyre tettünk szert. Mivel védekező játékosaink közül a sérüléséből visszatérő Lusnyikovnak komoly lemaradása van, ráadásul Ilyés Feri is 'kiszállt' a térde miatt várható volt, hogy kicsit visszaesünk" - nyilatkozta Mocsai Lajos vezetőedző a Veszprém Kézilabda Fan Club honlapján.

"Sajnos kijöttek a fogyatékosságaink, nem tudtuk tartani a tempót, az ellenfél lerohanásos, indításos gólokat lőtt, szarvashibákat vétettünk, sok labdát előkészítetlenül előttünk - így lett ellentétes a két félidő. Azt hiszem, olyan eredményt értünk el, amivel előzetesen kiegyeztünk volna. Azonban nem vagyok elégedett az utolsó 15 perccel, amikor a komoly előny kicsúszott a kezünkből."

A Schaffhausen szakvezetője, Goran Perkovac viszont úgy érzi, nyugodt szívvel utazhat csapata a visszavágóra. "Részünkről megtettük a magunkét és nyugodtan utazunk a jövő héten Veszprémbe, ahol már nincs veszítenivalónk, nagyon örülünk a sikeres végjátéknak."

Férfi KEK, elődöntő, 1. mérkőzés:
Schaffhausen (svájci) - MKB Veszprém 28-28 (12-18)
Schaffhausen, 1800 néző
v.: Geipel, Helbig (izlandi)
gól: Liniger 7/2, Starczan 5, Jurca 5, Hrahovec 4, Marcinkevicius 3, Rauh 2, Oltmanns 1, illetve Vujin 6, Pérez 6, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 3, Ilyés 3, Eklemovics 2, Cozma 2, Lusnyikov 1, Gulyás 1
hétméteresek: 2/2, illetve 2/0
kiállítások: 2, illetve 6 perc