Vágólapra másolva!
Hajdu János, a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya beterjesztette a márciusi olimpiai selejtezőn szereplők névsorát, és megnevezte segítőit. A szakember az [origo] kamerája előtt vázolta elképzeléseit.

"Belső pozícióba nehéz beépíteni új embert, de úgy vélem, a sikeres kvalifikáció után ismét át kell gondolni az olimpiai keretet" - nyilatkozta Hajdu János, aki többek között ezzel magyarázta, hogy az előzetes névsorból kihagyta például Kindl Gabriellát.

A szakvezető Imre Vilmost, a Dunaferr és Konkoly Csabát, a Győri Audi ETO edzőjét kérte fel segítőjének, de a stáb tagja lesz Kökény Beatrix is.

"Véleményem szerint menedzselni kell a fiatalokat. Anno Mocsai Lajos is fiatalon kapott lehetőséget, s a világ egyik legjobb edzőjévé nőtte ki magát. Imre és Konkoly irányában feltétlen a bizalmam, mind szakmailag, mind emberileg."


Kökény szerepére Hajdu külön is kitért. "Egy férfistáb mellé kell női vezető. Beát a lányok közül többen példaképnek tartották, a mai napig is nagyon becsülik. A világ egyik legjobb játékosa volt, ösztönösen sokat tud a játékból. Kíváncsi vagyok szakmai meglátásaira, tapasztalataira, emellett csapatkohéziós feladatokban is számítok rá."


Kökény Beatrix úgy véli, ha kell, még az edzésen is beszáll, hogy segítse a csapatot.

"Nem technikai igazgató leszek, inkább szakmai koordinátor. Ellentétek biztosan voltak, vannak, lesznek - ezeket figyelnem kell, ki az, aki ilyen lelkiállapotban van. Nyáron még inkább előfordul majd, hogy a hosszú együttlét súrlódásokhoz vezet, de én átéltem már 12 hetes felkészülést, tudom, mire kell figyelni."