Vágólapra másolva!
Noha hivatalosan csak január 31-én, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnökségi lésén nevezik meg a lehetséges jelölteket, pár információ már kiszivárogni látszik a női kapitányi posztot illetően. A hírek szerint Németh András (aki utoljára Zsiga Gyulával együtt irányította az együttes) utódja egy "páros" lehet.

Korábban számba vettük már a lehetséges megoldásokat, s úgy tűnik, sokat nem hibáztunk a végső döntést illetően. Hiszen információink szerint két szakvezető párosnak van komoly esélye arra, hogy elfoglalja a Németh András lemondása után megüresedett kispadot.

Vanyus Attila, az MKSZ győri alelnöke a Kisalföldnek elmondta: a jelölt megvan, ám nevét jövő csütörtökig nem árulja el. "Kiss István elnök elviekben már megállapodott az illetővel, de kinevezéséhez még szükséges az elnökség jóváhagyása is. Hogy kiről van szó, azt ne kérdezze, mert nem árulhatom el" - nyilatkozott szűkszavúan Vanyus.

Annyi információ azért kiszivárgott, hogy magyar edzőben gondolkozik az MKSZ, s olyan trénert keres, aki jelenleg nem dolgozik klubcsapatnál.

Ha ez valóban így van, akkor biztosan kiesik Konkoly Csaba (Győri Audi-ETO), Zsiga Gyula (Budapest Bank- FTC), Köstner Vilmos (Derecske) és Imre Vilmos (Dunaferr) edzője.

Sokan szívesen látnák a szövetségi kapitányi pozícióban Róth Kálmánt, aki jelenleg a győri klub szakmai igazgatója, valamint a juniorválogatott szövetségi edzője. A szakember azonban a megyei napilapnak határozott nemmel válaszolt.

"Senki nem keresett ilyen ügyben a szövetségtől. Nyilván minden edző álma, hogy egyszer a felnőttválogatottat irányíthassa, ugyanakkor ez most nem éppen egy hálás feladat. Nekem megvan a feladatom a győri és a magyar utánpótlásban" - mondta az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar edzője.

Információink szerint a szabad szakemberek közül szóba jöhet még Kiss Szilárd, aki korábban a Dunaferr élén ért el sikereket, majd a 2004-es hazai Európa-bajnokságon egyszer már beugróként bronzéremig vezette a csapatot - az ő nevét a veszprémiek egykori csillagával, Gyurka Jánossal emlegetik együtt. Mivel Gyurka az osztrák utánpótlásban dolgozik (mellesleg korábban a Hypo trénere is volt), megkerestük a helyi kézilabda-szövetséget, ám választ nem kaptunk kérdésünkre.

Másik forrásunk szerint szinte biztosan a Hajdu János, Marczinka Zoltán kettős lesz a befutó. Az ötlet nem is elvetendő, hiszen mindketten a szövetség alkalmazásában állnak: a szakmai igazgató férfikapitányként már dolgozott, míg Marczinka a Mocsai-érában edzőként tevékenykedett a válogatott mellett.