Vágólapra másolva!
Egy magyar játékos szerepel a Krim Mercator Ljubljana nőikézilabda-csapatában a 2008-2009-es szezonban. A szlovén bajnok ugyanis szerződtette a Debrecen válogatott kapusát, Triffa Ágnest, nem sikerült viszont megszereznie a Ferencváros átlövőjét, Zácsik Szandrát. Nem maradt a szlovén fővárosban Siti Eszter sem, aki a Fehérép Alcoa edzésén tűnt fel.

Alapos fiatalításon esett át a Krim Mercator Ljubljana nőikézilabda-csapata, amely kulcsjátékosoktól megválva új együttes építésébe kezdett. Az új szakvezető, Dr. Marta Bon nem tartott igényt Natasa Derepasko, Olena Jacsenko (Olaszországba szerződött), Kindl Gabriella (Buducnost Podgorica), Tatjana Alizar (Milli Piyango) és Anja Freser játékára.

Freser egyébként is érdekes lépésre szánta el magát, no nem azzal, hogy a bajnoki bronzérmes RK Mercator Tenzor Ptuj ajánlatát fogadta el. Az átlövő ugyanis szeptemberben politikai pályán is megméreti magát, A Szlovén Demokrata Párt színeiben szeretne bejutni a parlamentbe.

Érkezett a csapathoz Sanja Damjanovic (Olimpia Ljubljana), Spela Cerar (Skofja Loka) - aki 2003 és 2006 között már szerepelt az együttesben, illetve a Debrecen válogatott kapusa, Triffa Ágnes. A "nagy öregek" közül Tanja Oder maradt, a szélső még egy évet aláírt a főbvárosi együtteshez.

"Sajnos nem tudtuk leigazolni Zácsik Szandrát, aki maradt Magyarországon, míg Siti Eszter sérülése miatt várhatóan befejezi pályafutását" - nyilatkozta az Ekipának Jernej Virant klubelnök.

Információnk szerint utóbbi hír egyelőre nem helytálló, Siti Eszter ugyanis hétfőn a Fehérép Alcoa együttesénél kezdte meg a rehabilitáció utáni edzéseket. A válogatott irányító azt próbálgatja, mennyire terhelhető a lába, s hogy tudja-e folytatni pályafutását. Ha igen, akkor azt biztosan nem Ljubljanában teszi.

A Krim Ljubljana számára a hazai bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett még egy színtéren is helyt kell állnia, szeptember 6-án ugyanis rajtol a HAA (Handball Adriatic Association), azaz az Adria Liga, amely nyolc csapatot tömörít magába.

A szervezők ugyan szerették volna megnyerni az Oltchim Vilcea és a Rulmentul Brasov csapatát, ám a románok végül visszaléptek a lehetőségtől. Az első szeptemberi hétvégén így nyolc csapat vág neki bajnokságnak: a Radnicki Petrol Belgrad (szerb), a Hypo NÖ (osztrák), a Podravka (horvát), a Kometal Szkopje (macedón), a Lokomotive Zagreb (horvát), a montenegrói Buducnost Podgorica, a Ljubljana, míg a nyolcadik helyért a szerb Naisa Nis, valamint a bosnyák Ljubuski harcol.

Az Adria Liga első fordulójának párosítása (szeptember 6-7):
Radnicki Petrol Beograd - Hypo
Podravka - Naisa Nis/Ljubuski
Krim Mercator - Buducnost Podgorica
Kometal Szkopje - Lokomotiva Zagreb