Vágólapra másolva!
Szlovén lapok szerinte nemcsak Triffa Ágnest, hanem Zácsik Szandrát is vinné a Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata. A 2001-es és 2003-as BL-győztes együttes újra nagycsapatot építene, a fiatalítás részeként a két magyarra is számítana.

Triffa Ágnes a Hajdú-bihari Naplóval tudatta, még nem írt alá semmilyen szerződést a Krim Ljubljana nőikézilabda-együttesével, noha a szlovén lapok állítják, a Debrecen válogatott hálóőre három évre, 2011-ig elkötelezte magát a kétszeres BL-győztes együtteshez.

Sőt, akadnak olyan források, amelyek ismét felmelegítették a Krim-Zácsik kapcsolatot, eszerint a szlovén együttes még mindig nem tett le a Ferencváros 18 éves átlövőjének megszerzéséről.

A Krim ugyanis nagy átalakuláson megy keresztül. Bojan Cotar helyére Marta Bon került a kispadra, a játékosok közül Kindl Gabriella, Anja Freser, Olena Jacenko, Natasa Derepasko, Tatjana Alizar, Tanja Oder és Ljudmila Bodnyeva távozik, érkezési oldalon a Naisa Nis átlövője, Sanja Damjanovic mellett Triffa Ágnes és Zácsik Szandra lehet a legfrissebb szerzemény.

Megpróbáltunk utánajárni a Krim háza táján történteknek, ebben a Delo szakírója, Peter Zalokar segítségét kértük.

"Triffa Ágnes nagyon jó kapus, a Krim kapusedzője, a világ- és olimpiai bajnok Rolando Pusnik teljesen biztos benne, hogy a klubnál világklasszis játékos válik belőle. A szerződést a Krim már elküldte Debrecenbe, úgy tudom, Triffa már alá is írta azt, s nagyon lelkes, hogy Szlovéniába szerződhet" - mondta a szlovén újságíró.

"Zácsikot is szeretné a klub megszerezni, most, hogy kedden betöltötte 18. életévét, már saját maga is dönthet sorsáról. Ha jelenlegi klubja nem fizet neki, nem tudja megtartani, így a Krim vezetői nagyon remélik, júliusban ő is csatlakozik a klubhoz."