Vágólapra másolva!
Kristina Triscsuk az elmúlt idényben a Fehérép Alcoa FKC nőikézilabda-csapatának egyik meghatározó játékosává vált. Mivel a fehérvári gárdától távozik Balogh Beatrix, Szrnka Hortenzia és Tápai Szabina, a 23 éves orosz átlövő még inkább csapata vezéregyéniségévé válhat a következő szezonban. Ugyan a hírek szerint a játékost a Győr és a Debrecen is megvenné, Triscsuk a klub felé megerősítette, jelenlegi csapatát akarja a jövőben is erősíteni.

- A csapatból többeknek lejár a szerződése, így jövőre vezéregyéniség lehet a Fehérépnél. Hogy éli meg ezt a helyzetet, és mit vár a következő szezontól?
- Biztos nehezebb lesz a dolgunk, mert olyan játékosok mennek el, akik nagyon sokat segítettek a csapatnak. Nagyon kíváncsi leszek, hogy miként tudjuk pótolni őket. Mivel maximalista vagyok, mindenképpen szeretnék részese lenni egy olyan fehérvári gárdának, amelyik az első háromba tud jutni, hiszen érmet szeretnék kapni a nyakamba.

- Láthatóan jó kapcsolata alakult ki a távozókkal. Hogyan dolgozta fel, hogy barátok távoztak a csapatból?
- Talán ez még nehezebb! Balogh Bea csapatkapitány nagyszerű ember, akire mindig lehetett számítani. Szrnka Hortenzia és Tápai Szabina is barátnőim lettek, akikkel még közelebbi kapcsolatban voltam, s nélkülük biztosan nehezebb lesz a folytatás, nagyon fognak hiányozni.

Az utóbbi hetekben több internetes portálon is felreppent Triscsuk elszerződésének a híre. Az [origo] érdeklődésére a fehérvári klub vezetői elmondták, hogy az orosz játékosnak érvényes szerződése van. Eddig a klub vezetőit nem keresték meg a játékos kivásárlásával kapcsolatban, és a klub nem is kíván foglalkozni ezzel a lehetőséggel.

Alaptalanok az átlövő távozási szándékával kapcsolatos feltételezések; Triscsuk megerősítette a klub felé, hogy jelenlegi csapatát akarja a jövőben is erősíteni.