Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség január 31-én, rendkívüli elnökségi ülésen dönt arról, hogy ki vegye át a Németh András távozása után üresen maradt szövetségi kapitányi posztot a nőikézilabda-válogatottnál. Az [origo] kíváncsi volt az egykori szövetségi kapitány, Laurencz László, illetve az MKSz főtitkára, Sinka László véleményére is.

"Rutinos, nemzetközileg elismert, válogatottal jó eredményeket elért szakember mellé egy fiatal ambiciózus edző kell, ez lenne az ideális felállás" - állítja Laurencz László, aki a 90-es évek elején a C csoportból hozta vissza az élmezőnybe a magyar nőikézilabda-válogatottat, s nyert vb-ezüstöt (1995), illetve olimpiai bronzot (1996).


A Váci KSE NB II-es férficsapatának szakvezetője szerint a válogatottnak minden világversenyen az első ötben kellene végeznie. "Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a lányok sikerrel veszik a selejtezőt, hiszen az biztos, mindegyikük ki akar jutni az olimpiára."

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára az utóbbi napok sajtóban megjelent híreit úgy kommentálta: "A médiában óriási a szakmai előrelépés, ez örömteli dolog."

"Látom, olvasom, tapasztalom, milyen hihetetlen módon megugrott az érdeklődés a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban. Úgy vélem, csak az olimpiai selejtezőre nem szabad felkérni bárkit, három meccsnél tovább kell gondolkodni. Nem kétséges, hogy belátható időn belül hosszú távú megoldáson kell gondolkodnunk."


Sinka elmondta, hat-hét-nyolc jelölt neve is szerepelt a listán, de természetesen ennél szűkebb körből kerül sor a kiválasztásra. "Szerencsére sok alkalmas edzőnk van a pozícióra."