Vágólapra másolva!
Sirina Irina, a magyar válogatott egykori, világbajnoki ezüstérmes kézilabdakapusa az idény végéig Kiskunhalasra igazolt. A 40 éves, rutinos játékos a múlt szezonban vonult vissza, s a Dunaferr női csapatának kapusedzőjeként dolgozott.

"Nagyon reméljük, hogy Irina vezéregyénisége lesz csapatunknak, s teljesítményével hozzájárul célunkhoz, a biztos bent maradást jelentő helyezés megszerzéséhez" - nyilatkozta Zsadányi Sándor, a Kiskunhalas edzője a baon.hu-nak.

"Hosszú dilemma után született meg ez a döntés. Irina mögött egy tiszteletre méltó sport-pályafutás áll, egy olyan vezéregyénisége lehet a Kiskunhalasnak, amelyre igazán nagy szükség van."

A 41 éves orosz származású kapus magyarországi pályafutása során védett a Caolában, a Vasasban, a Győrben és a Dunaferrben is.

A tréner hangsúlyozta, nem a csapat kapusainak teljesítményét minősíti ez az igazolás, hiszen képességeikhez mérten jól teljesített Győri Ágnes és Szikora Melinda is.

A hírek szerint a halasiak további posztokon is erősíteni szeretnének, s tárgyalnak egy rutinos jobbátlövővel, illetve beállóssal is.