Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelemmel kezdte szereplését a Világliga nyolcas döntőjében a magyar férfivízilabda-válogatott, amely kedden, a B csoport nyitótalálkozóján 15-8-ra verte az ausztrál csapatot.

A bemutatkozó mérkőzésen Kemény Dénes szövetségi kapitány a berlini bő keretből Baksát, Benedeket, a hátfájással bajlódó Varga Dénest és Hárai Balázst pihentette.

B csoport:
Magyarország - Ausztrália 15-8 (3-1, 5-1, 5-2, 2-4)
a magyar góldobók: Kiss G. és Molnár T. 3-3, Biros, Madaras és Szivós 2-2, Fodor, Hosnyánszky, Kis G. 1-1.

Birosék gyorsan olyan előnyt szereztek, amely lelohasztotta az ausztrálok reményeit, lehetett érezni, hogy 3-0 után már maguk sem hisznek abban, hogy meglepetésre lehetnek képesek. A magyar csapat 10-2-re, 13-4-re és 15-5-re vezetett, ám ekkor hagyta kicsit lélegzethez jutni az ausztrálokat, akik éltek is a lehetőséggel.

A Kemény-legények közül a három találatig jutó Kiss Gergely, valamint a két gólja mellett társait fényűzően kiszolgáló Madaras Norbert emelkedett ki. A kaput az első két negyedben Szécsi, a mérkőzés második felében Nagy Viktor védte, mindketten jól teljesítettek. Az egyébként szintén nagyon jól játszó, háromgólos Molnár Tamást a harmadik negyedben cserével, végleg kiállították.

"Könnyebb lett a vártnál, ugyanakkor volt néhány figyelmetlenség, de tízgólos előny után ez érthető. Szerdán sokkal nehezebb dolgunk lesz a németek ellen" - foglalta össze véleményét közvetlenül a mérkőzés befejezése után Kemény Dénes.

A magyar együttes szerdán a házigazda németek ellen száll vízbe 19 órától.

Az A csoport találkozóján:
Szerbia - Egyesült Államok 13-3 (1-0, 4-2, 3-0, 5-1)