Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs megnyerte a negyedik mérkőzést a Utah Jazz ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati-főcsoportjának fináléjában, így már csak egyetlen győzelemre áll a nagydöntőbe kerüléstől.

Nyugati-főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Utah Jazz - San Antonio Spurs 79-91

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1, a San Antonio javára.

A magyar idő szerint kedd hajnalban játszott találkozó a csupán egypontos Spurs-előnnyel kezdődött, nagyon feszült hangulatú utolsó negyedben dőlt el, amikor a vendégek összesen 25 büntetőt dobhattak, s ezekből 19-et értékesítettek. A hazai játékosok és nézők egyaránt nehezen viselték a végjátékban ellenük ítélt rengeteg szabálytalanságot, sokat reklamáltak, amiért összesen négy technikai hibát fújtak náluk és Jerry Sloan edzőt valamint Derek Fishert, a veterán irányítót kiállították a bírók. A lelátón helyet foglalók haragjukat többek között azzal vezették le, hogy különböző tárgyakat dobáltak a pályára, s egy ilyennel eltalálták a San Antonio játékosát, Bruce Bowent.

Az est hőse Manu Ginobili, a Spurs klasszisa volt. Az argentin bedobó 15 pontot - 11-et a büntetővonal mögül - szerzett a negyedik játékrészben. A párharc ötödik mérkőzésére magyar idő szerint csütörtök hajnalban kerül sor San Antonióban.