Vágólapra másolva!
A horvátok után jó játékkal a görögöket is legyőzte a magyar férfivízilabda-válogatott a kolozsvári nemzetközi tornán.

Eredmény, 2. nap:
Magyarország - Görögország 10-3 (5-0, 1-3, 2-0, 2-0)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Kiss G. 2, Biros 2, Steinmetz Á. 1, Varga Dénes 1, Szívós 1.

Kemény Dénes csapata legutóbb a 2005-ös Európa-bajnokságon találkozott a dél-európaiakkal, akkor két góllal nyert a Belgrádban végül hatodikként végzett rivális ellen.

Most, a kolozsvári ötcsapatos viadalon - amelynek Horvátország, Németország és a vendéglátó Románia még a további résztvevője - gyakorlatilag már az első negyedben elintézte a helléneket az olimpiai bajnoki címvédő magyar alakulat, amely a pénteki, szokatlanul korai időpontban rendezett összecsapáson 5-0-ra elhúzott az álmosan kezdő vetélytárssal szemben.

A villámrajt felébresztette a "hétalvókat", akik két gyors találattal indították a második játékrészt, hogy aztán a hibasorozatok vegyék át a főszerepet hosszú perceken át mindkét oldalon. A gólcsendet a görögök törték meg (5-3), utána viszont Varga Dániel látványos "öklözéssel" juttatva a kapuba a labdát, felzárkózott az addigi kétgólosok, Kiss Gergely és Biros Péter mellé, a különbség pedig ismét megnyugtatóvá vált (6-3).

A márciusi, melbourne-i világbajnokságra készülő gárdák találkozóján a harmadik nyolc perc újfent a magyar fölény jegyében zajlott, s az utolsó negyed előtt helyreállt az "alapállapot", vagyis az öttalálatnyi differencia (8-3)

Amely aztán hatra nőtt a mezőny legeredményesebbje, az idősebbik Varga fivér jóvoltából, majd időntúli büntetővel - amelyet Szívós Márton biztos kézzel értékesített - alakult ki a kiütésszámba menő győzelem (10-3).

A vasárnap záruló felkészülési tornán a magyarok a nap hátralevő részére pihenőt kaptak, legközelebb szombaton szállnak vízbe, amikor is délután 4 órától a német együttessel mérkőznek.

A másik mérkőzésen:
Horvátország - Németország 14-12