Vágólapra másolva!

Egykori Fradi-kézissel erősít a macedón válogatott

Folytatva a honosítási hagyományokat szerb játékossal kíván erősíteni a macedón nőikézilabda-válogatott. A kiszemelt nem más, mint a Kometal Djorce Petrov 21 éves irányító-átlövője, Dragica Kresoja.

A tervek szerint Dragica Kresoja már részt venne a franciaországi kézilabda-világbajnokságon, annak ellenére, hogy Szerbia nem kvalifikálta magát az eseményre. A Kometal 21 éves játékosa azonban a macedón válogatott színeiben szeretne pályára lépni.

A belgrádi Sportski zurnal sportnapilap értesülései szerint Kresoja jelenleg arra vár, hogy megkapja a macedón állampolgárságot. A Djorce Petrov klubelnöke, Ivan Bojkov elmondta, hogy egy bizonyos időnek el kell múlnia, s a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) csak utána hagyhatja jóvá Macedónia kézilabda-szövetségének kérelmét.

Kresoja utoljára a szerb-montenegrói válogatottban szerepelt 2005-ben a Mediterrán Játékokon, amelyen a nemzeti együttes ezüstérmes lett. A hírek szerint Kresoja minden bizonnyal már pályára léphet a decemberi vb-n, mivel a szerb-montenegrói válogatott és kézilabda-szövetség sem létezik már.

Kresoja pályafutását az ORK Beogradban kezdte, utána játszott a Ferencvárosban (a 2004/2005-ös ifibajnokságban például 15 mérkőzésen 104 gólt dobott), illetve a Naisa Nisben is, amellyel tavaly megnyerte a Challenge-kupát.