Vágólapra másolva!
Módosította a LEN, az európai szövetség a nevét viselő férfivízilabda-kupasorozat hétfői esti sorsolásának egyik magyar érdekeltségű - jelesül a Szegedet érintő - csoportjának összetételét.

E szerint a csongrádi gárda a legjobb 16 közé kerülésért a horvátországi Sibenikben a helyi gárda és a portugál Da Amadora mellett nem az olasz Cataniával, hanem a szerb WPC Beograddal csatázik.

A gyors változtatásra azért volt szükség, mert a málagai csoportbeosztásnál először figyelmen kívül hagyták, hogy a Szeged és a Catania az első selejtezőkörben ugyanabból a négyesből jutott tovább (amúgy az itáliai városban rendezett tornán a felek döntetlenre végeztek egymással, s a csoportgyőztes a Szeged lett a Catania előtt).

Az Eger csapata egyébiránt idehaza vívja csoportmérkőzéseit, míg a Pécs pedig Nagyváradon próbálkozik meg ugyanezzel.

Az Euroligából csoportharmadikként kiesett és a LEN-kupába átkerült Eger a Bitskey uszodában fogadhatja mint legerősebb vetélytársat az olasz Savonát, továbbá a lengyel Lodzot és a német Esslingent, a Pécs pedig a nagyváradi kvartett tagjaként a hazaiak román bajnok együttesével, a görög Panioniosszal és a cseh Strakonicével küzd meg.

A módosítás után a magyar érdekeltségű négyesek összetétele így fest:
J csoport (a színhely Sibenik):
VK Sibenik (horvát), SZEGED-BETON VE, Da Amadora (portugál), WPC Beograd (szerb)
L csoport (Eger):
BRENDON-UPC-ZF-EGER, Savona (olasz), Lodz (lengyel), Esslingen (német)
M csoport (Nagyvárad):
Oradea (román), Panioniosz (görög), Strakonice (cseh), PVSK-FŰSZÉRT

A második selejtezőkör küzdelmeit október 26. és 28. között bonyolítják le, a csoportokból az első kettő jut tovább a 16-os mezőnybe, s ez akár mindhárom magyar csapatnak sikerülhet.