Vágólapra másolva!
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének hétfői ülésén lemondott posztjáról Buda György elnök - tájékoztatott közleményében Körösfői László elnökhelyettes. A tanácskozáson felajánlotta távozását Stevik Péter főtitkár is, ezt azonban az elnökség nem fogadta el.

A civilben ügyvéd Buda György az elnökségnek írt levelében azzal indokolta távozását, hogy a stabilizálódott gazdasági háttér ellenére "a szakmai eredmények, valamint bizonyos mentális elemek nem tartanak lépést ezekkel a lehetőségekkel és a továbblépés gátjaivá váltak".

"A csapatok területén - elsősorban a teremröplabda vonalon - nincs integráció, mely a szakmai egyeztetés és egység, majd a fejlődés alapja lehetne" - olvasható a levélben. "Nincs kezdeményezőkészség és az MRSZ vezetése is komoly kritika tárgyává tehető (...)".

A 2006. május 20-án megválasztott Buda György jelzi, a legutóbbi közgyűlés megmutatta, hogy az elnökséggel szemben jelentős mértékű a bizalomvesztés. Ezért a jövőben kisebb létszámú, de nagyobb presztízsű vezetőséget javasol.

A továbbiakban Körösfői László - az MRSZ korábbi elnöke - irányítja a szövetség munkáját.