Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs negyedszer is legyőzte a vendég Utah Jazzt az NBA Nyugati főcsoportjának fináléjában, ezzel elsőként jutott be a nagydöntőbe.

A fontos kérdések már az első negyed végén eldőltek, amikor alig több mint két perc alatt kivágott egy 14-0-s sorozatot a Spurs. A második tizenkét perc elején már 23 ponttal vezetett a texasi gárda, és bár a Utah összekapta magát Derek Fisher megérkezte után (a hátvéd lányát szemproblémáival egy New York-i klinikán kezelik, onnan érkezett a meccsre), de ekkor már csak a különbség volt kérdéses.

Mivel az idei páratlan év, így nem meglepetés, hogy döntőbe jutott a San Antonio, hiszen 2003-ban és 2005-ben is bezsebelte a bajnoki címet, sőt, az utóbbi nyolc esztendőben negyedszer jutott el a végső csatáig, mert 1999-ben is Duncanék ünnepelhettek.

Forrás: EPA

Árulkodó arcok a Jazz kispadjáról: Carlos Boozer és Paul Millsap

Hogy mennyire egyoldalú volt a meccs, azt jól mutatja, hogy Gregg Popovich, a hazaiak trénere azt is megtehette, hogy az utolsó negyedben ne küldje pályára három legeredményesebb játékosát, az egyaránt 21 pontig jutó Duncant és Parkert, valamint a 12 egységig jutó Ginóbilit. San Antonio nem lesz a Jazz kedvenc úticélja, lévén zsinórban tizenkilencedszer kapott ki a Utah az AT&T Centerben.

Forrás: EPA

Spurs-ünnep a Nyugati bajnoknak járó trófeával

Nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
San Antonio Spurs - Utah Jazz 109-84 (34-15, 21-24, 28-17, 26-28)
legjobb dobók:
T. Duncan 21, T. Parker 21, M. Ginóbili 12, illetve A. Kirilenko 13, D. Williams 11, M. Harpring 11
a párharc végeredménye: 4-1 a San Antonio javára.

[origo]