Vágólapra másolva!
Négy játékossal erősítette meg keretét a bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata. A új szerzemények közül a mindössze 18 éves szerb Jelena Milovanovic három, a 23 éves horvát Iva Sliskovic kétéves szerződést kötött a klubbal. Ugyancsak Sopronban folytatja pályafutását Horti Dóra (BSE) és Semsei Barbara (Vasas).

"Kiváló Euroliga szezont tudhatunk magunk mögött! Nemcsak azért, mert mi voltunk az idén nemzetközi porondon a legsikeresebben szereplő magyar együttes, hanem azért is, mert világsztárok sorát sikerült az idén Sopronba hozni a három orosz sztárcsapaton keresztül. A hazai vizekre evezve. Megnyertük az alapszakaszt úgy, hogy január 7-én, az évezred mérkőzésének minősített találkozón hazai pályáján győztük el az erre az estére jelentősen megerősített pécsieket, akiket a folytatásban, a szezon során még 5 alkalommal fektettünk két vállra! Történelmet írtunk azzal, hogy klubunk fennállása óta első alkalommal, magabiztos teljesítménnyel hódítottuk el a Magyar kupát! Ugyancsak sporttörténelmet vittünk véghez a magyar bajnokságban is, ahol a női play-off rendszer bevezetése során először 0-2-ről fordítva nyertük meg negyedik bajnoki címünket egy sokáig emlékezetes döntőben" - összegezte a 2006-2007-es szezont Török Zoltán, az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapatának ügyvezető igazgatója.

A klub honlapján Török elárulta, ugyan az aranycsapatot jövőre ebben a felállásban már nem láthatja a közönség, azért nem gyengül a csapat.

"Kezdjük azokkal, akik a legfontosabbak számomra, ők azok, akik maradnak: Németh Bernadett, Kocsis Boglárka, Honti Kata, Horváth Zsuzsanna, Olexandra Gorbunova, Eördögh Edit, Károlyi Andrea, Albena Branzova és Irena Matovic, Székely Norbert vezetésével letéteményese a folytatásnak. És akik érkeznek: négy, 20 évet átlagoló rendkívül tehetséges játékos, akikkel szemben a legfontosabb elvárás, hogy emberileg, mentálisan, munkamoráljukkal, és hozzáállásukkal illeszkedjenek be közösségünkbe" - mondta az ügyvezető.

A bajnokcsapatnál folytatja pályafutását Horti Dóra és Semsei Barbara. Előbbi a BSE csapatától érkezik, 20 esztendős, 195 cm magas, 5-ös poszton bevethető, utóbbi a Vasastól igazolt át az együtteshez, ő 21 éves, 178 cm magas irányító.

A új szerzemények közül a mindössze 18 éves szerb Jelena Milovanovic három évre írt alá. A 192 cm magas fiatal tehetséget beválasztották a tavalyi korosztályos Európa-bajnokság "álomötösébe". A 4-5-ös poszton otthonosan mozgó, rendkívül atlétikus és erős lepattanózó, 23 éves 195 cm magas horvát tehetség, Iva Sliskovic pedig a South Carolina egyetemről érkezik, mint végzős hallgató, ő kétéves szerződést kötött a klubbal.

Az már korábban kiderült, hogy Cserny Réka a francia Valenciennes-hez, Ivana Matovic az orosz Szpartak Moszkvához, míg Horváth Zsófia a Zala Volánhoz távozik.