Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers hazai környezetben kiharcolhatta volna a döntőbe jutást az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti-főcsoportjában, de kikapott a New Jersey Netstől, így tovább folytatódik az egyik fél negyedik sikeréig tartó csata.

Az alacsony színvonalú találkozó harmadik negyedében a Nets már 22 ponttal vezetett, ám az utolsó játékrészben 15 kísérletből mindössze egy(!) mezőnykosarat ért el, míg a Cavsnél 17-ből 3 volt az arány. A két vezér, LeBron James és a Netst irányító Jason Kidd is csak 20-20 pontot termelt.

Nyugaton ugyancsak vendéggyőzelem született: a San Antonio Spurs nyert Phoenixben, ezzel előnybe került riválisával szemben. A Sunsból eltiltás miatt hiányzott két ász, Amare Stoudemire és Boris Diaw is, mivel az előző mérkőzésen bementek a pályára a Spurs-ös Robert Horry durva szabálytalansága után. A tettes kétmeccses büntetést kapott.

Forrás: EPA

Nash tör kosárra Duncan hóna alatt

Az ötödik felvonás az idény védőötösébe választott Bruce Bowennek 36 mp-cel a vége előtt dobott triplájával dőlt el, míg az összecsapás legjobbja a vendégeket erősítő Manu Ginobili lett 26 ponttal.

Keleti főcsoport, elődöntő, 5. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers - New Jersey Nets 72-83
a párharc állása:
3-2, a Cleveland javára

Nyugati főcsoport, elődöntő, 5. mérkőzés:
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 85-88
a párharc állása:
3-2, a San Antonio javára