Vágólapra másolva!
"Mindent megteszünk azért, hogy ne egy időpontban kerüljön sor pénteken a DVSC-TEVA-Csőszer FC-Tatabánya labdarúgó-, valamint a magyar-svéd válogatott jégkorong-mérkőzésre, és így ne kelljen választaniuk közülük a hajdúsági szurkolóknak" - nyitotta meg Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Főnix Csarnokban pénteken 18 órától esedékes hokimeccs apropóján rendezett szerdai sajtótájékoztatót.

Jelen állás szerint üti egymást a két esemény, mivel a futballtalálkozó 19 órakor kezdődik, ugyanakkor elképzelhető, hogy péntekig változás történik.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a Debrecen felkészült az olimpiai és világbajnoki címvédő skandináv válogatott fogadására, és ugyanezt megerősítette az esemény két rendezőjének, a Főnix Rendezvényszervező KHT-nak, illetve a Debreceni Sportcentrum KHT-nak a vezetője, Makray Balázs és Orendi Mihály is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy bár már több mint ezer jegyet elővételben megvásároltak, bőven lehet még belépőt kapni a nem mindennapinak ígérkező sportcsemegére. A nyugdíjas és diákjegy 1300, míg a felnőttjegy 2000-2500 Ft-ba kerül.

Radványi Róbert, a Borsodi Liga elnöke elmondta, közel hároméves tárgyalássorozat eredménye, hogy a magyar szövetség (MJSZ) alapításának nyolcvanadik évfordulójára végül sikerült megnyerniük partnernek a svédeket.