Vágólapra másolva!
Klubrekordot döntött a Minnesota, amely egymás után nyolcadszor vonulhatott le győztesen a jégről az NHL-ben, a Wild ezúttal a St. Louist porolta el 5-1-re. Marian Gaborik két góllal, a korábban nyolc évet a Bluesban játszó Pavol Demitra egy góllal és két assziszttal vette ki részét a sikerből, ketten együtt 66 pontot termeltek a csapat legutóbbi 24 meccsén.

Az első harmad után még a Blues vezetett, de a Minnesota már ekkor is nagy fölényben volt, csak idő kérdése, hogy mikor töri meg a St. Louis ellenállását, amely végül a találkozó közepén sikerült, ekkor Demitra és Brian Rolston két perc alatt megfordított az állást.

Egy másik St. Louis sokkal boldogabb volt a játéknap után, Martin St. Louisról, a Tampa Bay támadójáról van szó, aki nyolc góltalanul végződő meccs után 1-1 után kétszer is beköszönt a New Jerseynek, eldöntve ezzel a két pont sorsát. A második találatánál Vincent Lecavalier adta a passzt, aki ezzel 500. pontját hozta össze a ligában. Az Ördögök ötből négyszer kikaptak az utóbbi időben, de így is őrzik vezető helyüket az Atlanti csoportban.

Hiába vezetett 1-0-ra az Atalanta a San Jose ellen, a Cápák a három gólt szerző Jonathan Cheechoo és az ugyanennyit előkészítő Joe Thornton vezérletével végül 5-1-es győzelemmel távoztak az 1996-os olimpia helyszínéről. A Thrashersnek ezzel hétmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg, ugyanakkor a San Jose folytatta remek szereplését, utolsó nyolc találkozójából mindössze egyet vesztett el a kaliforniai gárda, amely ötödik helyen áll Nyugaton, azaz szinte biztosan ott lesz a rájátszásban.

Mindössze hatszor lőtt kapura a Washington a Carolina elleni méta első két harmadában, mégis vezetett, a hatból három löket ugyanis beakadt, kétszer Alekszander Ovecskin volt az elkövető. Az utolsó 20 percben azonban a pihentebb címvédő gyorsan berámolt két gólt, és végül maga alá gyűrte a Capitalst, amely 25 meccs óta először bukott el rendes játékidőben, amikor előnyről kezdte az utolsó felvonást. A Hurricanes továbbra is öldöklő csatát vív a playoffért, jelenleg a nyolcadik helyet bitorolja Keleten, egy ponttal megelőzve az egy meccsel többet játszó Montrealt, amely 1-3-ról fordított 6-3-ra Bostonban.

Rick DiPiertóval minden más, mondhatják az Islanders-drukkerek, a Szigetlakók kapusa kiheverte fejsérülését, és három kihagyott találkozó után visszaállt a ketrec elé, amitől megtáltosodtak társai, és 3-1-re leverték a Pittsburgh-öt. A New York-i gárda négy zakó után nyert ismét, és hogy DiPietro mennyire fontos a csapatnak, azt jól mutatja, hogy az eddigi 35 diadalból 31-szer ő kapkodta a korongokat. A Florida örülhet, hogy idén már valószínűleg nem kell többet játszania az Ottawával, amely négyből négyszer megszelidítette a Párducokat.

Szergej Fjodorov 13 éven keresztül kedvenc volt Detroitban, de már nem rajonganak érte a drukkerek, mióta a Colombust erősíti. Az orosz sztár minden megmozdulását hangos pfújolás követte a csarnokban, amire Fjodorov a maga módján válaszolt, a büntetőpárbajban övé volt a mindent eldöntő találat, amivel bizonyára nem szerzett piros pontokat a Red Wings-fanoknál.

Calgaryban hosszabbításba torkollott a Nashville elleni ütközet, és az eddigi 11 éves NHL-karrieje során mindössze 23 gólt jegyző Rhett Warrener volt a túlóra hőse, aki hirtelen ott találta magát a Predators kapuja előtt, és ha már ott volt, akkor véget is vetett a meccsnek. Nagyon sokat érhet ez a megmozdulás a Flamesnek, amely ezzel hat pontra eltávolodott a kilencedik helyen álló Coloradótól, igaz, a kanadaiak eggyel többször léptek jégre.

Curtis Joseph 444 győzelemnél tart, amivel eggyel feljött a kapusok örökranglistáján negyedik helyen álló Terry Sawchuk mögé, CuJo a legutóbbi strigulát az Anaheim ellen húzhatta be, a Kacsák a lefújás után a fáradtsággal magyarázták a Phoenix elleni meglepő kudarcot.