Vágólapra másolva!
A Csíkszereda szerezte meg a bronzérmet a jégkorong Borsodi Ligában, miután a mindent eldöntő harmadik mérkőzésen büntetőkkel jobbnak bizonyult az Újpestnél.

Borsodi Liga, a 3. helyért, 3. mérkőzés:
Forrás: [origo] Csíkszereda - Újpest 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, büntetőkkel: 2-0)
Megyeri út, 450 néző
v.: Incze, Németh, Bedő
gól: Krulis, Buzás, illetve Moldovan 2, Misal,
kiállítások: 10 perc, illetve 10 perc
Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a Csíkszereda nyerte 2-1-re.

A harmadik összecsapáson a Csíkszereda együttesét illette a hazai pálya előnye, de mivel még érdekeltek a román bajnokságban nem lett volna megfelelő időpont a mérkőzésre, így a Megyeri úton rendezték ezt a találkozót, és ebben az esetben a Sportclub volt a "hazai" gárda.

Az Újpest kezdte jobban a találkozót, és Krulis találatával a vezetést is gyorsan megszerezte. Öröme nem tartott sokáig, mert pár perc múlva a Csíkszereda is betalált, kiegyenlítve ezzel az eredményt. A továbbiakban hiába játszottak fölényben a lila-fehérek, újabb gólt még kettős emberelőnyben sem sikerült ütniük, így döntetlennel ért véget az első húsz perc (1-1).

A szünet után talán a nagy tét, talán a fáradtság nyomta rá bélyegét a találkozóra, mivel mindkét csapat óvatosan játszott. Az újpestiek valamivel többet kezdeményeztek, de a vezetést nem sikerült megszerezniük, és mivel az erdélyiek támadásai is gól nélkül értek véget, ezért a döntés az utolsó harmadra maradt (1-1).

A záró felvonást bátran kezdte a Csíkszereda, de az ötödik perctől Ancsin János legényei átvették a játék irányítását, és egy kapu előtti kavarodás végén Buzás lövésével előnybe kerültek. Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért Gál Sándor együttese, amely a hajrában Moldovan szép egyéni alakításával kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás (2-2).

Az öt perc ráadásban a biztonságra törekedett mindkét együttes, így a kapuk sem kerültek veszélybe, és a rendes játékidőhöz hasonlóan egyik gárda sem kerekedett felül a másikon, így a büntetőkre maradt a döntés. A lila-fehérek részéről senki sem tudott betalálni Kucera hálójába, míg a másik oldalon született gól, így a Csíkszereda nyerte a bronzérmet (3-2).

A bajnokság végeredménye:
1. Alba Volán-FeVita
2. Dunaújvárosi Acélbikák-Extra.hu
3. Csíkszereda
4. Újpest
5. Miskolci Jegesmedvék
6. Ferencváros
7. Fehérvári Titánok

Mobilpress