Vágólapra másolva!
A Detroit Red Wings sorozatban a tizenharmadik hazai győzelmét aratta az NHL legutóbbi játéknapján, amikor 4-2-re verte a Chicagót, és ezzel már csak egy sikeres találkozóra van attól, hogy beállítsa klubrekordját, ami az 1964/65-ös idény óta áll fenn.

A társak szerint Dominik Hasek tett a legtöbbet azért, hogy a Red Wings újabb hazai meccset húzzon be, a cseh kapus összesen 26 védést mutatott be, és az első két harmadban számtalan bravúrral vette el a chicagóiak kedvét.

Az első harmad után még 0-1 állt az eredményjelzőn Radim Vrbata gólja miatt, aztán a másodikban Kris Draper egalizált, az utolsóban pedig először Pavel Dacjuk kért szót egy emberhátrányos találattal (ami egyébként karrierje 100. NHL-gólja volt), amire szinte azonnal jött a válasz Bryan Smolinskitől.

A hajrában Henrik Zetterberg lett a főszereplő, aki duplájával bebiztosította a Detroit sikerét, hogy milyen nagy formában van a svéd támadó azt jól jelzi, hogy az elmúlt tíz meccsén tizenhárom gólt és tizenkét gólpasszt jegyzett, és a Red Wings legutóbbi nyolc diadalánál hatszor ő szállította a győztes találatot.

A Washington nagyon bekezdett a San Jose ellen, 11 perc alatt két gólt is berámoltak a fővárosiak, de a zsinórban három vereséget elszenvedő Cápák nem pánikoltak. Még az első harmadban összejött a szépítés Patrick Rissmiller révén, aztán az utolsó felvonásban jól működött a mostanság többnyire eredménytelen létszámfölényes jáék is, amit Matthew Carle használt ki, és mivel a hosszabbítás nem hozott döntést, jöhettek a büntetők.

A szétlövést is a hazaiak kezdték jobban, Matt Pettinger becsapta Jevgenyij Nabokovot, aki később kivédte a két Alekszander, Ovecskin és Szjomin kísérletét, és mivel a San Joséból Joe Pavelski és Jonathan Cheechoo is eredményes volt, a Cápáké lett a két pont. A Washington 1999 február 20-a, tíz mérkőzés óta képtelen nyerni a rivális ellen, Ovecskin pedig NHL-karrierje legcsöndesebb időszakát éli, mivel a legutóbbi kilenc találkozóján mindössze egy gólt szerzett.

eredmények:
Washington Capitals - San Jose Sharks 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) - büntetőkkel
gól:
Morrisonn (9:52), Sutherby (10:41), illetve Rissmiller (17:02), Carle (45:49, emberelőnyből), Cheechoo (65:00, győztes büntető)

Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)
gól:
Draper (26:34), Dacjuk (49:17, emberhátrányból), Zetterberg (53:38; 59:22, üres kapu) illetve Vrbata (6:24), Smolinski (50:46, ee.)