Vágólapra másolva!
Negyedszer találkozott egymással a Minnesota és a Dallas az NHL-ben ebben a szezonban, és harmadszor fordult elő, hogy büntetőkkel dőlt el a csata, ezúttal a Wild javára, amivel a gárda véget vetett a Stars elleni nyeretlenségi sorozatnak, és két pontra felzárkozott a Nyugati főcsoport hatodik helyén álló rivális mögé.

A Minnesota kapujában Nicklas Backström mind a három büntetőt kivédte, így a túloldalon egy sikeres kísérlet is elég volt a győzelemhez, amit Mikko Koivu szállított, a Wild tizedszer nyert szétlövésben, amivel vezeti a vonatkozó listát a ligában.

A játéknap egyik hőse a Boston kapusa, Tim Thomas volt, aki a Toronto ellen 43 védést bemutatva pályafutása negyedik hibátlan mérkőzését produkálta, a Bocsok végül 3-0-ra nyomták le a kanadaiakat, és ismét lőtávolon belül vannak a rájátszásért vívott harcban, öt ponttal elmaradva a Carolinától.

A Hurricanes odahaza szenvedett 3-1-es vereséget az Atlantától, először fordult elő a címvédővel, hogy nem tudott nyerni, amikor előnnyel várta a záró harmadot. A Hurrikánokat szimplán elsöpörte a Thrashers, amely előbb Marian Hossa emberhátrányos találatával egalizált a 46. percben, majd az utolsó 150 másodpercen belül kétszer is bevette Cam Ward kapuját.

A Montreal egyelőre nem érzi meg elsőszámú hálóőre, a térdműtét előtt álló Cristobal Huet hiányát, mert a szlovák újonc, Jaroslav Halak eddig remekül pótolja, ráadásul a támadósor is tudja a dolgát, a Washington ellen Chris Higgins és Michael Ryder is két góllal zárt, Saku Koivu pedig három gólpasszt adott, a vége 5-3 lett a Canadiensnek.

Paul Stastny a Colorado újonca duplázott a Calgary elleni 4-3-as vereség alkalmával, ezzel a legendás Peter Stastny kisebbik fia lett a denveriek legjobb elsőévese, jelenleg 53 pontál tart, és ezzel megdöntötte Alex Tanguay csúcsát, amit az 1999/2000-es idényben állított fel. Joel Quenneville, az Avalanche edzője talán még ennél is jobban örül annak, hogy Marek Svatos is betalált, a szlovák csatár tavaly 32 találatot ért el, idén azonban jóval gyengébb teljesítményt nyújt, edzője most azt reméli, hogy ez a gól meghozza majd az önbizalmát.

Bryan Murray, az Ottawa edzője egy igencsak előkelő társaság tagja lett, belépett a 600 győzelmet felmutató mesterek táborába, ahol eddig csak Scotty Bowman, Al Arbour, Dick Irvin és Pat Quinn tartózkodott. A Senators büntetőkkel diadalmaskodott az Edmonton felett, a szétlövésben két egykori Oilers-játékos is eredményes volt az Ottawában, Mike Comrie és Dean McAmmond is túljárt Jussi Markkanen eszén.

eredmények:
Colorado Avalanche - Calgary Flames 4-3
Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 6-3
Carolina Hurricanes - Atlanta Threashers 1-3
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 0-3
Tampa bay Lightning - Florida Panthers 3-2 - szétlövésben
New Jersey Devils - New York Rangers 2-1
Ottawa Senators - Edmonton Oilers 4-3 - szétlövésben
Montreal Canadiens - Washington Capitals 5-3
Minnesota Wild - Dallas Stars 2-1 - szétlövésben
St. Louis Blues - Columbus Blue Jackets 5-4 - szétlövésben
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks 2-3 - hosszabbítás után