Vágólapra másolva!
A németek sem jelentettek akadályt a magyar férfivízilabda-válogatott számára a kolozsvári nemzetközi tornán: Kemény Dénes legénysége négy góllal nyert a szombati összecsapáson, ezzel már biztosan az élen végez.

Eredmény, 3. nap:
Magyarország - Németország 12-8 (4-3, 3-1, 3-1, 2-3)
a magyar góldobók: Kiss G., Benedek, Biros, Varga Dániel 2-2, Gór-Nagy, Szívós, Molnár, Steinmetz Á. 1-1

Kétszer ugyan vezettek a németek a magyarok ellen, akikből az elején hiányzott a frissesség, de a nyitónegyed végén Biros Péter megúszásból szerzett találata nyomán már a Kemény-csapatnál volt az előny (3-2), amely innentől kezdve nem is engedte át az irányítást az amúgy szívósan küzdő riválisnak.

A második játékrészben nőtt a különbség a két csapat között, s a jól védekező magyar együttes rendre megúszásból növelte előnyét. Különösen Biros gólja volt pazar: a 6-3-at jelentő találatát remek ejtéssel szerezte.

A harmadik nyolc percben 9-4-nél, majd 10-5-nél már tetemes volt a differencia, s ekkor a nemcsak védekezésben, de támadásban is jeleskedő, s a már-már szokásosnak mondható megúszásból másodszor eredményes Varga Dániel találatán kívül centergólok is születtek Molnár Tamás és Steinmetz Ádám révén.

Az utolsó negyedben is - egészen a véghajráig - tartotta a különbséget a gárda, amelyben Varga Dánielen és Biroson kívül a gólokat lövő és jó passzokat adó Benedek Tibor mellett még a szép megoldásokat bemutató Szívós Márton érdemel külön is említést.

A németek felett aratott diadallal maradt százszázalékos a magyar csapat, amely csütörtökön a horvátokat (11-10), pénteken a görögöket (10-3) verte. Vasárnap, a zárófordulóban a vendéglátó Románia válogatottjával játszanak Birosék, 10.30-tól.

A másik mérkőzésen:
Románia - Görögország 10-8

Az állás:
1. Magyarország 9 pont/3 mérkőzés
2. Horvátország 6/3
3. Németország 6/4
4. Románia 3/3
5. Görögország 0/3

A vasárnapi program:
Horvátország - Görögország 9 ó
Románia - Magyarország 10.30