Vágólapra másolva!
Hamarosan magyar állampolgár lesz Nedad Puljezevic, a Pick Szeged kézilabdázója. A 33 esztendős kapus kérvényét Sólyom László köztársasági elnök kedden aláírta. Az öt idény óta a Tisza-parti klubban szereplő játékos szerencsés esetben akár már ezen a héten leteheti az állampolgársági esküt, és megkaphatja papírjait.

Puljezevic korábban 47-szer szerepelt a jugoszláv válogatottban. Ha magyar állampolgár lesz, akár már csütörtökön pályára léphet Skaliczki László szövetségi kapitány együttesében a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen, és ha az edző úgy dönt, a január 19-én kezdődő németországi vb-re is utazhat. A kapus jelenleg a válogatottal Tatán edzőtáborozik.

"Mivel a válogatottal készülök, az eskütételre csak később kerülhet sor. Boldogsággal tölt el, hogy immár magyar állampolgárnak is tekinthetem magam, és ígérem, mindent megteszek annak érdekében, hogy bekerüljek a nemzeti csapatba és teljesítményemmel hozzájáruljak a válogatott sikeréhez" - mondta boldogan a szerb-magyar kettős állampolgár Puljezevic, aki hozzátette: nagyon köszöni a köztársasági elnöknek a bizalmat, a szegedi vezetőknek pedig a rengeteg segítséget.

"Valóra vált egy álom, hiszen mindannyian nagyon szerettük volna, ha Puljezevic, aki nagyon sokat tett a hazai kézilabdáért, megkapja a magyar állampolgárságot. Minden akadály elhárult az elől, hogy bemutatkozzon a magyar válogatottban, így amennyiben szükség van rá, úgy segítségére lehet a nemzeti együttesnek. Olyan világklasszisról van szó, aki példaképe lehet a magyar fiataloknak. Hozzáállása példaértékű, tehetsége és rutinja pedig egyedülálló. Örülünk, hogy sikerült!" - jelentette ki a Pick Szeged ügyvezető igazgatója, Lele Ambrus.

[origo]/(MTI)