Vágólapra másolva!
A tisztes helyállásban és egy mérkőzés megnyerésében bízik az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata, amely példátlan módon sorozatban harmadik alkalommal ad otthont a Kontinentális Kupa négyesdöntőjének.

A BEK után a második számú európai kupának számító viadalon a rendező klub mellett volt NHL-es játékosokkal teletűzdelt, az orosz milliárdos Roman Abramovics tulajdonában álló Avantgard Omszk, a finn bajnoki csúcstartó Ilves Tampere, valamint a szintén a világ élmezőnyéhez tartozó, 2002-ben olimpiai negyedik helyezést produkáló fehérorosz hoki jeles képviselője, a Junoszty Minszk indul.

Amint azt Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója megjegyezte: telt házra és színvonalas játékra számítanak. "Hogy ez mire lesz elég? Az elmúlt két évben jól játszottunk, 2005-ben a harmadikok lettünk, tavaly a negyedikek. Most is jó lenne, ha valamelyik riválist elkapnánk, de ehhez szerencse is kell" - mondta Ocskay.

A Kontinentális-kupa eddigi győztesei:

1998: HV Kosice (szlovák)
1999: Ambri-Piotta (svájci)
2000: Ambri-Piotta
2001: Züricher SC Lions (svájci)
2002: Züricher SC Lions
2003: Jokerit Helsinki (finn)
2004: Slovan Bratislava (szlovák)
2005: HKM Zvolen (szlovák)
2006: Lada Togliatti (orosz)


FehérvárSportnak

Székesfehérvárott amúgy nemcsak a zsinórban harmadik alkalommal odaítélt rendezési jog adhat okot az örömre, a klub ugyanis 30 éve költözött a koronázó városba. Ennek tiszteletére és megünneplésére meghívták az egyesület akkori elnöke, Grosics Gyulát is, aki sajnos szerdán kórházba került, így nem tud részt venni az eseményen.. Ezen kívül pontosan öt éve annak, hogy a Divízió I-es világbajnokságra megújult a sok csatát megélt, és hosszú ideig az országban egyedülállóan fedett Jégcsarnok is.

Forrás: MTI

Budai Krisztiánnak tavaly is akadt dolga bőven

A résztvevő csapatok közül a fehérorosz Junoszty Minszk, illetve az orosz Avangard Omszk is különgéppel érkezik Ferihegyre, utóbbi küldöttség már a torna előtt problémát okozott a szervezőknek, ugyanis az étkezésben olyan különlegességeket kértek, mint a kaviár és a norvég lazac...

A tornára Ganxta Zolee külön dalt komponált, erre vonulnak be majd be a csapatok, a rapper ráadásul a vasárnapi Ilves Tampere - Alba Volán meccsen egy 41-es számmal ellátott mezben végzi el a kezdődobást, megünneplendő 41. születésnapját.

A program
péntek, 1. forduló:
Ilves Tampere (finn) - Junoszty Minszk (fehérorosz) 15.30
Alba Volán-Fevita - Avantgard Omszk (orosz) 19.00

szombat, 2. forduló:
Ilves Tampere - Avantgard Omszk 15.30
Junoszty Minszk- Alba Volán-Fevita 19.00

vasárnap, 3. forduló:
Junoszty Minszk - Avantgard Omszk 15.30
Alba Volán-Fevita - Ilves Tampere 19.00