Vágólapra másolva!
A továbbjutást illetően ellenfelével, a francia Montpellier-jével azonos eséllyel vág neki a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének az MKB Veszprém.

Legalábbis így vélekedett a legjobb nyolc csapatot érintő decemberi sorsolást követően Zdravko Zovko, a veszprémiek horvát vezetőedzője. A tréner szerencsésnek nevezte a párosítást, a Montpellier szerepelt ugyanis - a szlovén Celje mellett - a kívánságlistán. Mint mondta, jól ismerik a franciákat, ennek tudatában pedig egyforma esélyt ad a két együttesnek a továbblépésre.

A francia csapat 2003-ban megnyerte a BL-t, a következő sorozatban viszont a Pick Szeged nagy meglepetésre búcsúztatta a nyolcaddöntőben. A 2004/05-ös kiírásban az elődöntőig jutott, ahol a Ciudad Real bizonyult jobbnak nála. A mostani szezonban megnyerte a német Magdeburgot, az orosz Csehovszki Medvegyit és az osztrák Bregenzet felvonultató csoportot, majd a nyolcaddöntőben összesítésben egy góllal volt jobb a szlovén Velenjénél.

A magyar férfi együttesek közül az európai porondon mostanra egyedüliként állva maradt Veszprém BL-csoportjában a második volt a spanyol Ciudad Real mögött, majd a 16 között kettős győzelemmel ejtette ki a dán Aarhust. A bakonyaljai gárda az egyedüli a nyolcas mezőnyben, amely csoportmásodikként vette sikerrel a nyolcaddöntőt.

Az első összecsapásra vasárnap 17 órától kerül sor idegenben, a második találkozót jövő szombaton rendezik.

BL-negyeddöntő, első mérkőzések
szombat:
Portland San Antonio (spanyol) - Barcelona (spanyol) 16.15

vasárnap:
Montpellier (francia) - MKB Veszprém 17 (m2)
Ciudad Real (spanyol) - Celje (szlovén) 17.15

kedd:
Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német) 20.15