Vágólapra másolva!
A francia Montpellier-vel találkozik az MKB Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az első mérkőzést 2006. február 25-én vagy 26-án Montpellier-ben, a március 4-i vagy 5-i visszavágót pedig a magyar bajnok otthonában rendezik.

Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője elégedett volt a keddi bécsi sorsolással: "A Celjét vagy a Montpellier-t szerettük volna kapni, és szerencsénk volt. A francia együttest jól ismerjük, ennek tudatában állíthatom, hogy egyfoma játékerőt képvisel a két gárda. Nekünk is és nekik is 50-50 százalék az esély a továbbjutásra. A párharcot három héttel az Európa-bajnokság után rendezik, kérdés, hogy milyen formában lesznek akkor a válogatott játékosok. Összegezve, jónak tartom a sorsolást" - mondta Zovko.

A Montpellier megnyerte 2003-ban a BL-t, majd a következő sorozatban a Pick Szeged nagy meglepetésre búcsúztatta a nyolcaddöntőben. A 2004/05-ös kiírásban az elődöntőig jutott, ahol a Ciudad Real bizonyult jobbnak nála. A mostani szezonban megnyerte a német Magdeburgot, az orosz Csehovszki Medvegyit és az osztrák Bregenzet felvonultató csoportot, majd a nyolcaddöntőben összesítésben egy góllal volt jobb a szlovén Velenjénél.

Az egyetlen állva maradt, európai kupában érdekelt magyar férfi alakulat BL-csoportjában a második volt a spanyol Ciudad Real mögött, majd a 16 között kettős győzelemmel ejtette ki a dán Aarhust. A bakonyaljai gárda az egyedüli a nyolcas mezőnyben, amely csoportmásodikként vette sikerrel a nyolcaddöntőt.

BL, negyeddöntő:
Montpellier (francia) - MKB Veszprém
Ciudad Real (spanyol) - Celje (szlovén)
Portland San Antonio (spanyol) - Barcelona (spanyol)
Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német)