Vágólapra másolva!
Mindössze egyhónapnyi játéklehetőség jutott Nedeljko Jovanovic számára, a Pick-Szeged november közepén igazolt irányítójától ugyanis máris elköszönt a kézilabdaklub. Maradhat viszont Ilyés Ferenc, aki előbb 48 órás ultimátumot kapott, végül a válogatott sikeres vb-szereplését szem előtt tartva a klubvezetés úgy döntött, február 5-ig nem foglalkozik tovább az üggyel.

Kétszer egymás után szenvedett súlyos kézsérülést Danijel Andjelkovic, a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának szerb válogatott irányítója, akinek pótlására előbb Bajusz Sándor, majd a két világ- és egy Európa-bajnoki bronzéremmel is rendelkező honfitárs, Nedeljko Jovanovic érkezett.

Utóbbi szerződése december végéig szólt volna, ám a Szeged előbb a Bajnokok Ligájából esett ki, majd nagy meglepetésre már a legjobb nyolc közé sem jutott be a Magyar Kupában, így a klub vezetése úgy döntött, nem hosszabbít szerződést az egykori klasszissal.

Ilyés Ferenc ügyében sem történt előrelépés, a válogatott átlövő előbb 48 órás ultimátumot kapott (ennyi idő alatt kellett volna megneveznie új csapatát), végül a válogatott sikeres vb-szereplését szem előtt tartva a klubvezetés úgy döntött, február 5-ig nem foglalkozik tovább az üggyel.

Erről Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke nyilatkozott a klub hivatalos honlapján.

"Szörnyi Attila menedzsertől egyetlen ajánlatot kapott egyesületünk, de az nem csupán nekünk, hanem még a játékosnak is előnytelen volt. Az elnökségünk figyelembe vette a válogatott és Skaliczki László érdekét, hogy legyen nyugalom, ezért február ötödikéig nem foglalkozunk az üggyel. Mi akkorra várnánk Ilyés Ferenc új klubjának megnevezését, vagy annak kinyilatkozását, hogy játékosunk nem igazol a Veszprémhez. Ha ez utóbbit megteszi, akkor nálunk játszhatja végig a bajnokságot. Ellenkező esetben kölcsönadjuk.

Forrás: MTI

Ilyés Ferenc

A Pick Szeged kézilabdacsapatának semmi problémája nincsen Ilyés Ferenccel, a menedzserével annál több! Sajnáljuk, hogy Szőrnyi Attila nem őszinte, s teljesen megzavarta a játékosunkat, s ez által sajnálatos tény, hogy csapaton belül is nagy feszültséget keltett. A folyamatos időhúzásával egyre nagyobb terhet tett a játékosa vállára, így érthető a hatalmas formahanyatlása. Nem kívánjuk, hogy ez a teher tovább nőjön ezért jutottunk erre, a megállapodásra, így is segítve Feri válogatottal való sikeres felkészülését."