Vágólapra másolva!
Nem túl derűlátóan nyilatkozott csapata idei esélyeiről a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség Európai Szekciója (FIBA Europe) által üzemeltetett honlapnak Rátgéber László, a MiZo Pécs vezetőedzője.

"Ezúttal nem hiszem, hogy elég erősek vagyunk az Euroliga négyes döntőjébe kerüléshez. Anyagi nehézségeink miatt nem tudtunk amerikai sztárjátékost szerződtetni, így pedig lehetetlen legyőzni a hazai és tengerentúli klasszisokkal teletűzdelt orosz csapatokat" - jelentette ki a baranyaiak mestere, hozzátéve: az a célja, hogy a szezon végére erősebbek legyenek, mint most.

Az NB I-ben és a Magyar Kupában is címvédő gárda egy hét múlva kezdi meg menetelését a kontinenssorozat B csoportjában a belga Namur ellen. A folytatásban még a 2005-ös győztes orosz Szamara, a háromszoros bajnok francia Bourges, a cseh USK Praha és a spanyol Salamanca vár a Rátgéber-együttesre.

A mecsekaljaiak tréneréhez kapcsolódó hír, hogy szerepet vállalt a helyi illetőségű Kispál és a Borz frontemberének, Lovasi Andrásnak a Kiscsillag együttessel megjelenő új lemezén. Az ötödik - angol nyelvű - számot ugyanis ő írta és énekli.

"Már két éve meghívtak a stúdiójukba, ahol az új számokat játszották fel, hogy hallgassam meg a dalokat és utána menjünk együtt ebédelni. Amikor a stúdióba értem, abbahagyták a zenélést, és indultunk enni. Én fizettem. Már ekkor tudtam, hogy a Kiscsillag együttes nagy durranás lesz!" - mondta a rockzenében való jártasságáról is ismert edző a klub honlapján.