Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség Európai Szekciójának (FIBA Europe) honlapja külön cikkben taglalja Rátgéber László javaslatait, amelyeket a MiZo Pécs mestere az európai elithez sorolt edzők tanácskozásán tett közzé Münchenben.

A kilencfős megbeszélésen a magyar bajnokcsapatnál 14 éve dolgozó tréner hangsúlyozta, hogy a női játékosok a hagyományostól részben eltérő módszereket igényelnek.

"Taktikai szempontból nincs eltérés, de fizikailag és pszichológiailag nyilvánvaló differenciák mutatkoznak. Meg kell tanítanunk az európai edzőknek, hogy a női kosárlabdában speciális eszközökre is szükség van. Oktatnunk kell a trénereket, akik azután a játékosokat oktatják" - jelentette ki Rátgéber László.

A 40 éves szakember jelezte, hogy tevékenyen részt kíván venni a FIBA Europe edzőképző kurzusában is, melynek kapcsán a szervezet külön linket hozott létre a weboldalán.

"Vannak, akik menekülnek a női kosárlabdától, és vannak, akik az egész karrierjüket annak szentelik. Én az utóbbiakhoz tartozom" - tette hozzá a baranyaiak mestere.